Δεν πρέπει να πανικοβληθείς! Μία από τις ταινίες που στιγμάτισαν την παιδική μας ηλικία -και την ενήλικη- “Οι κότες το ‘σκασαν έχει κι επισήμως Ε-ΠΙ-ΤΕ-ΛΟΥ-Σ σίκουελ. Και ενώ έφτασε λίγο αργά, δεν θα μπορούσαμε να ήμασταν πιο ευτυχείς όταν ακούσαμε ότι τα αγαπημένα μας κοτόπουλα θα επιστρέψουν για έναν δεύτερο γύρο – και ελπίζουμε ότι δεν θα είναι σαν, χμ, κοτόπιτα.

Το original “Οι κότες το ‘σκασαν” ή κατά κόσμον Chicken Run, γνωστό και ως η πιο επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία stop-motion όλων των εποχών, κυκλοφόρησε το 2000 – ναι, νιώσε γέρος αυτή τη στιγμή – και εξιστορεί ένα σχέδιο διαφυγής.

Για να σου ξαναθυμίσουμε και να ξαναθυμηθούμε το στόρυ, επειδή έχουν περάσει και σχεδόν 20 χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας: Οι Tweedys είναι ένα γκρινιάρικο μεσήλικο ζευγάρι  που έχουν υπό την κατοχή τους ένα αγρόκτημα με κοτόπουλα στο Γιορκσάιρ της Αγγλίας. Η φάρμα μοιάζει με στρατόπεδο του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, με τα κοτόπουλα να λογοδοτούν για τον αριθμό των αυγών που παράγουν καθημερινά ή αλλιώς θα έχουν ν’ αντιμετωπίσουν τον μπαλτά και να γίνουν κοτόπιτες. Όταν όμως ένας νεαρός κόκκορας βρίσκεται ξαφνικά στη φάρμα και ερωτεύεται μία πανέμορφη κότα, αποφασίζουν μαζί να το σκάσουν έχοντας να αντιμετωπίσουν τόσο τον σατανικό αγρόκτη που τους θέλεις όλους υπό την κατοχή του όσο και τις υπόλοιπες κότες που τους παίρνουν χαμπάρι και έτσι βρίσκουν την ευκαιρία που πάντοτε ζητούσαν, να το σκάσουν!

Το οποίο μας φέρνει στην ερώτηση που μας καίει περισσότερο: Τί θα πραγματεύεται το sequel;

Θα βρεθούν τα κοτόπουλα για μία ακόμη φορά on the run; Θα συναντήσουν άλλες κότες που έχουν ξεφύγει από άλλες φάρμες; Δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη περισσότερες πληροφορίες, ούτε αν οι πρωταγωνιστές θα είναι οι ίδιοι χαρακτήρες από την πρώτη ταινία. Ευτυχώς το θέμα είναι σε καλά και οικεία χέρια καθώς οι σεναριογράφοι της πρωτότυπης ταινίας Karey Kirkpatrick και John O’Farrell ενώ τη σκονθεσία έχει αναλάβει ο Sam Fell. Εμείς ξεκινάμε την αντίστροφη μέτρηση τώρα.
Έρχεται το sequel της ταινίας "Οι κότες το 'σκασαν"
giphy.com
Δες επίσης: Η ταινία για την οποία περιμένουμε το καλοκαίρι
featured image: filmgazm.com