Πρόκειται για την αληθινή ιστορία του John Callahan (Joaquin Phoenix) ο οποίος φτάνει πολύ κοντά στον θάνατο μετά το ατύχημα που είχε με το αυτοκίνητό του. Το πρώτο διάστημα μετά από αυτό τον αφορά μόνο το αλκοόλ. Με την παρότρυνση της φίλης του (Rooney Mara) αλλά και του Dannie (Jonah Hill) o Callahan δέχεται να ξεκινήσει τις θεραπείες του και αυτή τη νέα περίοδο που ξεκινάει στη ζωή του ανακαλύπτει το ταλέντο του να σχεδιάζει cartoons.

mv5bmjq2mjq3otk2mv5bml5banbnxkftztgwnjq0nza2ndm-_v1_sy1000_cr006741000_al_

Η βάση της ταινίας είναι η θεραπευτική δύναμη της τέχνης δίνοντας στην αυτοβιογραφία του Callahan τον τόνο της έμπνευσης που είχαμε αρκετό καιρό να δούμε στον κινηματογράφο. Οι έννοιες της αγάπης, της φιλίας και της υποστήριξης πρωτοστατούν κάτω από τις οδηγίες του -δύο φορές προτεινόμενου για Όσκαρ σκηνοθέτη- Gus Van Sant. Μαζί και οι Jack Black, Carrie Brownstein, Beth Ditto και Kim Gordon.

Στην ταινία θα παίξει το τραγούδι του John Lennon “Isolation,” με τους δυνατούς στίχους “You’re just a human, a victim of the insane” – “Είσαι απλώς ένας άνθρωπος, ένα θύμα των τρελών”.

Τον Ιανουάριο κυκλοφόρησε το τρέιλερ της ταινίας και τότε ήταν που μετρήσαμε ότι σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής σ αυτή την ταινία δούλεψαν μαζί ξανά μετά από 23 χρόνια, όταν είχαν συνεργαστεί για το To Die For που ήταν από τους πρώτους ρόλους του Phoenix.