Αν σήμερα ένα scroll down αξίζει να σε πάρει για ώρες μακριά, αυτό είναι για τον λογαριασμό του Πουερτορικανού φωτογράφου Omar Z. Robles ή @omarzrobles και τις αντισυμβατικές εικόνες που απαθανατίζει ο φακός του, στους δρόμους της Κούβας.

Jump by Laura Tosar
Jump by Laura Tosar

Όταν η Κούβα είναι πλημμυρισμένη από ταλαντούχους χορευτές, μία χώρα που συζητιέται για τα χρώματα στα σοκάκια της παλιά πόλης αλλά και τους ρυθμούς στους οποίους κινείται, μάλλον εύλογα περιμένει να οριοθετηθεί η ομορφιά της στη κορνίζα ενός εξαιρετικού φωτογράφου αλλά όμως, με την πρόθεση να δείξει τη”σκέψη της έξω από το κουτί”.

Ο Robles σε συνέντευξή του, περιγράφει την αισιοδοξία, τον σεβασμό προς κάθε μορφή τέχνης και την εναλλακτική ζωή των κατοίκων που τολμούν να πάρουν τις pointe τους, να φορέσουν καθημερινά ρούχα και να γίνουν ένα με τους ανθρώπους στους δρόμους. Γιατί αν ένας τόπος θέλει να δείξει πόσο περήφανος είναι, απλώς αποφασίζει κάποια μέρα να σου κόψει την ανάσα.

Ashley Mayeux @courtesy_ofhtwn #OZR_Dance | @fujifilmx_us #XT2 Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Omar Z. Robles (@omarzrobles) στις

https://www.instagram.com/p/BDwzAZKrIlP/