Στα πλαίσια του 18ου Athens Xclusive Designers Week, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο μετά τις 9 μισή το βράδυ η επίδειξη της νέας collection του Βασίλη Ζούλια για την άνοιξη/καλοκαίρι του 2016. Ενώ όλες οι υπόλοιπες επιδείξεις έγιναν στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, η επίδειξη του σχεδιαστή Ζούλια πραγματοποιήθηκε στο Grand Ballroom του Intercontinental με τεράστια επιτυχία. Το  Grand Ballroom γέμισε από διάσημες προσωπικότητες του χώρου της μόδας, της τηλεόρασης ακόμα και της πολιτικής.

1

2

4

Ο Βασίλης Ζούλιας, ύστερά από δύο μήνες  προετοιμασίας και σκληρής δουλειάς, μας ταξίδεψε στο χρόνο μέσα από τα φορέματα και τα μαγιώ του. Πάνω σε μία πασαρέλα, 44 γυναίκες, ”Οι γυναίκες της Μυκόνου”, μας ταξίδεψαν από την δεκαετία του 30 μέχρι και την δεκαετία του 80. Η συγκεκριμένη επίδειξη απέδειξε πως το style είναι διαχρονικό και ο Ζούλιας έχει το δικό του τρόπο να αναδείκνυει τη γυναίκα και τη πιο θηλυκή της πλευρά. Στη δεκαετία του 30 επικρατούσε το black and white, το 40  το απαλό ροζ και η μαύρη δαντέλα, το 50 τα pastel και τα floral φορέματα, το 60 τα καρό και τα πουά, το 70 τα μακτρυά σε μήκος φορέματα σε έντονες αποχρώσεις και το 80 επικράτησε η post- punk διάθεση με φωσφοριζέ αποχρώσεις σε φορέματα και κολάν.  Την επίδειξη άνοιξε η μούσα του Ζούλια, Δωροθέα Μερκούρη μαζί με το Θεόδωρο Γιαννόπουλο και ένα αθώο και ρομαντικό βηματισμό πάνω στη πασαρέλα. Άλλες μεγάλες προσωπικότητες που περπάτησαν στη πασαρέλα ήταν η Μάρα Δεσύπρη (40s), Esther Mastroyianni(30s), Rosanna Georgiou (80s), Aναστασία Περράκη (50s), Όλγα Κυπριώτου ( 50s), Βίκυ Καγιά (60s) , Τζένη Μπαλατσινού (60s), Βίκυ Κουλιανού(70s). Τις εντυπώσεις καθώς και τα χειροκροτήματα όλων, ωστόσο, έκλεψε η Υακίνθη Καραβίτη-Πολίτη, η οποία είχε ανακηρυχθεί σταρ Ελλάς το 1959! Η χάρη και κομψότητα μιας γυναίκας δε χάνεται ποτέ ακόμα και όταν έχεις φτάσει τα 80 χρόνια!

Όλοι οι συντελεστές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό δουλεύοντας σκληρά και ανεβάζοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά για την ελληνική μόδα και τους έλληνες σχεδιαστές. Κάθε καπέλο σχεδιάστηκε από την Κατερίνα Καρούσου και τα κοσμήματα του Περικλή Κονδυλάτου σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για την επίδειξη. Το make up ανέλαβε ο Μάνος Βυνιχάκης και τα χτενίσματα ο Τρύφωνας Σαμαράς.

Το πιο ωραίο; To φινάλε! Ρομαντικό, ευαίσθητο και αθώο το πέρασμα των δεκαετιών υπό την μουσική υπόκρουση του Δάκη και το  γλυκό ”τόσα καλοκαίρια”. Παρουσιάζοντας ο Vassilis Emmanuel Zoulias ένα δείγμα από την πρώτη του συλλογή για μαγιώ, ετοιμάζεται για ένα βήμα παραπέρα, ένα όραμα για να γίνει καλύτερος. Όπως ανέφερε ο ίδιος σε ένα post του στο Facebook μία μέρα μετά την επίδειξη, ”η Μύκονος είναι εμπνευση και το καινούργιο μαγαζί εκεί κινητήριος δύναμη” προμηνύοντας το άνοιγμα του για το καλοκαίρι του 2016.