sadgirl

Σκέψεις που χορεύουν στο μυαλό σου, σχέδια αντιμετώπισης σε υποθετικά σενάρια, άγχος και φόβος κατοικούν στη καρδιά σου και σε κυριεύουν. Προσπαθείς να ελέγξεις όλες τις παραμέτρους, να υπολογίσεις όλα τα δεδομένα, όλα γίνονται κουβάρι στο μυαλό σου και εσύ ψάχνεις να βρεις λύσεις και προσπαθείς να είσαι έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα.

Έχουμε την τάση, όσο ώριμοι και δυνατοί και αν είμαστε, μπροστά στην πιθανότητα μιας ακόμα αποτυχίας τα γόνατα να τρέμουν και τα μάτια να προσπαθούν να κρύψουν την ταραχή την οποία βιώνουμε για να μη δώσουμε τη λάθος εικόνα, να μη δημιουργήσουμε την εντύπωση ότι δεν είμαστε έτοιμοι για το καινούριο που έρχεται και το δεσμό που αρχίζει να δημιουργείται με κάποιον άλλον.

Τον περίμενες καιρό έναν τέτοιον άνθρωπο, η τύχη, η μοίρα ή ο, τι άλλο θες τον έφεραν στον δρόμο σου εκεί που δεν θα το φανταζόσουν και ξαφνικά όλα εκείνα τα οποία ευχήθηκες, επιθύμησες, νοστάλγησες παίρνουν σάρκα και οστά στο πρόσωπο εκείνου. Από την αρχή ξεκαθαρίζει τη θέση του και αποκαλύπτει όλα του τα χαρτιά χωρίς διάθεση για μπλόφα και ναι, πια έχεις μάθει και μπορείς να πεις με σιγουριά ότι οι προθέσεις του είναι ειλικρινείς και τα κίνητρά του φανερά.

Απολαμβάνεις τον χρόνο που περνάτε μαζί, δεν σου δίνει κανένα δικαίωμα να τον αμφισβητήσεις, είναι αληθινός χωρίς μυστικά και κρυφή ατζέντα, ξεγυμνώνεται μπροστά σου και σε αφήνει να τον δεις για αυτό που είναι πραγματικά, σου δείχνει έναν εαυτό του που φαίνεται ότι έχει καιρό να προβάλλει, αλλά με εσένα νιώθει ασφάλεια και σιγουριά και μπορεί να σου εκτεθεί χωρίς αναστολές.

Αλλά όταν χωρίζεστε νιώθεις να χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου, οι αμφιβολίες σε καταβάλλουν και αρχίζεις να ψάχνεις δείγματα που θα σου δείξουν ότι τελικά και αυτός είναι σκάρτος, ότι απλά προσποιείται με μεγάλη επιτυχία και ακόμα και εσύ που θεωρείς τον εαυτό σου έμπειρο και έξυπνο, θα πέσεις στην παγίδα που με τόση μαεστρία έχει στήσει.

Αναρωτήσου όμως, έχει, αλήθεια, τόση σημασία να υπεραναλύεις το καθετί, την κάθε στιγμή, την κάθε λέξη, μόνο και μόνο για να εντοπίσεις το στοιχείο εκείνο που θα τον ρίξουν στα μάτια σου και θα επιβεβαιώσουν όλες σου τις ανασφάλειες και τις φοβίες; Και αν το στοιχείο δεν το βρεις πότε; Θα έχεις χάσει χρόνο, διάθεση και θετική ενέργεια με το ψάχνεις να βρεις κάτι που δεν υπάρχει, στερώντας τον εαυτό σου από ποιοτικό χρόνο που θα μπορούσες να περάσεις μόνος σου, ή μαζί του;

Προσπάθησε να ξεπεράσεις τα κατάλοιπα που σου άφησαν οι προηγούμενοι, μην τους αφήσεις να έχουν λόγο και στο παρόν σου, η θέση τους είναι στο παρελθόν και μόνο εκεί, μην επιτρέπεις στις άμυνές σου να σε απομακρύνουν από κάτι που επιθυμούσες καιρό και για αυτό το λόγο τις έχτιζες, για να σε προστατεύουν από τους φιλόδοξους εισβολείς και να πέσουν στους γνήσιους συμμάχους. Δώσε και πάρε τον χρόνο που χρειάζεσαι, άφησε τη σχέση να χτιστεί μόνη της με αργούς ρυθμούς και με τη συμβολή και των δυο σας, είναι πιο απλό από όσο φαντάζεσαι, όσο και αν φοβάσαι πήγαινε ένα βήμα την ημέρα πιο κοντά του και σιγά σιγά ο φόβος θα υποχωρήσει και θα δώσει τη θέση του σε άλλα συναισθήματα.