Ενώ εσύ είσαι ακόμα στη φάση που δεν μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι και είσαι μονίμως με τα σοκολατάκια στο χέρι, εκείνος καλοπερνάει με τους φίλους του. Πως το καταφέρνουν αυτό οι άντρες; Αυτό που τη μία χώρισαν και την άλλη επιστρέφουν πάλι στο να ευχαριστιούνται τη ζωή σαν να μη συνέβη τίποτα;

Οι γυναίκες μόλις χωρίσουν μπαίνουν σε μία διαδικασία περισυλλογής. Δίνουν χρόνο να αφουγκραστούν την κατάσταση και να καταλάβουν τα νέα δεδομένα. Στη φάση του χωρισμού οι γυναίκες αναζητούν την ηρεμία και συνήθως κάνουν πράγματα για να αναπτερώσουν το ηθικό τους.

Στο απέναντι στρατόπεδο έχουμε τους άντρες οι οποίοι χωρίζουν και μέσα σε μια μέρα έχουν αρχίσει πάλι τη διαδικασία του φλερτ. Γιατί λοιπόν οι άντρες ξεπερνούν τους χωρισμούς πιο γρήγορα;

Οι άντρες δεν έχουν μάθει να συζητούν τα συναισθήματα τους

Χωρίζουν και αμέσως μετά είναι έτοιμοι να γνωρίσουν και να μιλήσουν στην επόμενη κοπέλα. Δεν έχει σημασία το αν θα αναζητήσουν κάτι σοβαρό ή κάτι της μιας βραδιάς. Το σημαντικό είναι πως είναι έτοιμοι στο άψε σβήσε να ξανά μπουν στον κόσμο του φλερτ. Έχεις ακούσει όμως ποτέ άντρες να πάνε για καφέ ή για ποτό και να αναλύουν κάθε κομμάτι της σχέσης, κάθε λεπτομέρεια του τσακωμού; Όχι! Γιατί η συμβουλή που θα λάβουν από τους φίλους του είναι «Άντρας είσαι και το κέφι σου θα κάνεις» και «Οι άντρες δεν νιώθουμε, ξεπέρασε το».

Με αυτό το mentality λοιπόν καταφέρνουν να κρατήσουν τα πράγματα μέσα τους και να τα επεξεργαστούν όσο εκείνοι θέλουν για να μπορέσουν απλά να βάλουν ένα κεφάλαιο πίσω τους. Επίσης το να βρουν γρήγορα την επόμενη είναι πολύ σημαντικό για εκείνους επειδή είναι ο πιο «αυθεντικός» τρόπος για άντρα να ανεβάσει το ηθικό του.

Από την άλλη έχουμε τις γυναίκες

Οι γυναίκες θα πάρουν τηλέφωνο τις φίλες τους, θα το συζητήσουν ξανά και ξανά. Θα περάσουν πολύ χρόνο να σκέφτονται όλα τα πιθανά σενάρια και να αναρωτηθούν τι μπορεί να έκαναν λάθος. Είναι λίγες οι πιθανότητες του να αποδεχτούν τα πράγματα και να μην χρειαστούν closure. Να τα βγάλουν όλα από μέσα τους και να κλείσουν το κεφάλαιο για τα καλά. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που τις περισσότερες φορές όταν υπάρχουν πισωγυρίσματα, τα ξεκινούν οι άντρες.

Τους παίρνει αρκετό χρόνο να συνειδητοποιήσουν τι έχει γίνει αλλά μέχρι να το καταλάβουν εμείς έχουμε επιτέλους προχωρήσει. Κατά κάποιο τρόπο δουλεύουμε ακριβώς αντίθετα στα θέματα της καρδιάς και του χωρισμού.

Μήπως τελικά έχουν δίκιο όσοι πιστεύουν πως προερχόμαστε από διαφορετικούς πλανήτες; Ποιος να ξέρει;

featured photo: Twenty20.com/nick