Η μεταφορά την κλασικής νουβέλας της Margaret Atwood, The Handmaid’s Tale είναι η ιστορία της ζωής στη Γιλεάδ, μιας ολοκληρωτικής κοινωνίας σε ένα μέρος που κάποτε ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Σε έναν κόσμο που οι αρρώστιες και οι περιβαλλοντικές καταστροφές καθόρισαν την υπογεννητικότητα, η Διοίκηση της Γιλεάδ φοράει τον μανδύα του θρησκευτικού φονταμενταλισμού και με στρατιωτική κάλυψη επιβάλλει τις αξίες του μεσαίωνα.

“Δεν έπρεπε ποτέ να μας δώσουν στολές αν δεν ήθελαν να είμαστε στρατός”, λέει η Offred στο τελευταίο επεισόδιο.

Η σειρά έχει κερδίσει δύο χρυσές σφαίρες περιλαμβάνοντας το βραβείο της Καλύτερης Δραματικής Σειράς και της Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για την Elisabeth Moss.

Στο νέο teaser για τη δεύτερη σεζόν της σειράς η Offered μετράει τα καθήκοντα και τις εντολές που έχει ο ρόλος της: “Να φοράς το κόκκινο φόρεμα. Να φοράς το καπέλο σου. Να μη μιλάς. Να είσαι φρόνιμη. Ν’ ανοίγεις τα πόδια σου”— και τέλος αναρωτιέται “Seriously? What the actual f—k?”

Πλέον με τη δημιουργία της δεύτερης σεζόν το σενάριο -που επίσης έχει αναλάβει η Margaret Atwood- έχει ξεπεράσει την ιστορία του βιβλίου. Στην τελευταία σκηνή της πρώτης σεζόν η Offred φεύγει μπαίνοντας σε ένα βαν. Στο μίνι τρέιλερ που κυκλοφόρησε ο τόνος της φωνής της δείχνει ότι η επανάσταση μέσα στο κεφάλι της συνεχίζεται. Η νέα σεζόν θα περιλαμβάνει 13 επεισόδια.

Η Elizabeth Moss ανέφερε στο The Hollywood Reporter ότι τα επόμενα επεισόδια κινούνται στο περιβάλλον που ήδη ξέραμε. “Υπάρχουν πολλά πράγματα να απαντήσουμε και να συμπληρώσουμε” και ο Bruce Miller συμπλήρωσε ότι ο κόσμος του The Handmaid’s Tale μπορεί να γίνει πολύ μεγαλύτερος. 

H δεύτερη σεζόν έχει ανακοινωθεί να είναι στον αέρα στις 25 Απριλίου.

Διάβασε ακόμα: 12 Dystopian Μυθιστορηματα