Τα κοσμήματα ανέκαθεν αποτελούσαν το Α και το Ω ενός in style outfit, μιας και έχουν τη δυνατότητα από το να αναβαθμίσουν ένα βασικό σύνολο, μέχρι να προσθέσουν την απαραίτητη λάμψη σε ένα glamorous look. Πάμε να δούμε συμβουλές για το πώς μπορείς να επενδύσεις στα κατάλληλα κοσμήματα για εσένα.

yolanda.eveningdressesmodels.ga

Χρυσό ή ασημένιο;

whowhatwear.co.uk

Ας ξεκινήσουμε με τα απολύτως βασικά: ποιο χρώμα είναι το σωστό για σένα; Συνήθως οι επιλογές κυμαίνονται στα χρυσά και τα ασημένια κοσμήματα, ανάλογα πάντα με τα χρώματά σου. Αν η επιδερμίδα σου είναι πιο σκούρα ή σταρένια και είσαι μελαχρινή, τότε επίλεξε το χρυσό σαν χρώμα. Αν πάλι είσαι πιο λευκή, με πιο ανοιχτά χρώματα στα μαλλιά σου και το δέρμα σου, τότε το χρώμα σου είναι το ασημένιο. Βέβαια, πάντα υπάρχει και η επιλογή του ροζ χρυσού, το οποίο ταιριάζει σχεδόν σε όλες τις επιδερμίδες.

Η ποιότητα μετράει

jewelrypin.tk

Σε όλες μας έχει τύχει να περνάμε ώρες χαζεύοντας τα νέα κοσμήματα στα H&M, παραδέξου το. Όταν όμως μιλάμε για επένδυση, αναφερόμαστε σε κάτι ποιοτικό και ανθεκτικό στο χρόνο. Γι’ αυτό, φρόντισε να είσαι απολύτως σίγουρη σχετικά με τις λεπτομέρειες της κατασκευής προτού προχωρήσεις στην αγορά.

Αν δεν ξέρεις, ρώτα!

jewelry.wella.site

Έκανες την έρευνά σου σχετικά με το χρώμα/υλικό, έχεις μερικές ιδέες για το πώς θέλεις να είναι το κομμάτι σου, αλλά προτού συνεχίσεις, καλό θα ήταν να ρωτήσεις και κάποιον ειδικό. Κακά τα ψέματα, όπως στις περισσότερες των περιπτώσεων, έτσι κι εδώ, ένας κοσμηματοπώλης ή κατασκευαστής κοσμημάτων, έχει περισσότερες γνώσεις για να σε κατατοπίσει στα υλικά, τα σχέδια και τις τιμές. Πρόσεξε πριν αγοράσεις το οτιδήποτε, να δεις αν το κόσμημά σου έχει τη σφραγίδα εγκυρότητας του υλικού.

Handmade

jewolite.com

Παρά τα προϊόντα των εταιρειών μαζικής μόδας, τύπου Zara, τα χειροποίητα κοσμήματα σίγουρα αποτελούν μια πολύ αγαπημένη επιλογή, αφού μπορείς να βρεις κομμάτια μοναδικά κι ιδιαίτερα. Πλέον, είναι αρκετά δημοφιλή στο διαδίκτυο, οπότε μια γρήγορη αναζήτηση θα μας επιβεβαιώσει.

Μια ακόμα συμβουλή

Όταν ψάχνεις κοσμήματα στο online, λάβε υπόψιν τα tips που διάβασες παραπάνω, αλλά επίσης έχε το νου σου και στην πολιτική επιστροφής προϊόντων, σε περίπτωση που δεν σε ικανοποιήσει η αγορά σου.

Featured image: Instagram/Ania Haie