Με εμπνευστή και δημιουργό του οδηγού τον Παναγιώτη Καμπόλη, Art director την Τιτίνα Κόκκα, στο εμπορικό τμήμα τους Παναγιώτη και Λουίζα Καμπόλη και στην αρχισυνταξία και τον συντονισμό της έκδοσης την Ντέπυ Μαυρομάτη, οι οδηγοί Welcome To δεν θα μπορούσαν να μην είναι ένα πολύ επιτυχημένο project.

Εμείς γνωρίσαμε τα μυαλά πίσω από τους εύχρηστους οδηγούς Welcome To που κυκλοφορούν σε επιλεγμένα spots σε Μύκονο, Μεσσηνία και Τζιά χάρη στη KnowHow – Communication Services.

Πώς προέκυψε η ιδέα των οδηγών;

Πηγαίναμε διακοπές και δεν βρίσκαμε ποτέ έναν εύστοχο οδηγό για την περιοχή. Μόνο κάτι χάρτες τεράστιοι και κάποια έντυπα κακοτυπωμένα και μεγάλα. Δηλαδή καθόλου εύχρηστα. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, να φτιάξουμε κάτι που να χωράει παντού, να έχει τα πάντα για την περιοχή που επισκεπτόμαστε.

Πόσους οδηγούς έχετε κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα και για ποιους προορισμούς;

Οι προορισμοί του WELCOME TO είναι, μέχρι στιγμής, τρεις: Μύκονος, Μεσσηνία και Τζιά. Έχει ήδη γίνει η απαραίτητη προετοιμασία και από την επόμενη χρονιά, ο οδηγός θα «ταξιδεύει» σε Σκιάθο, Σαντορίνη, Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Παραλία Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία

Επισκέπτεστε τα locations πριν γράψετε για αυτά; Πώς είναι η εμπειρία της παραγωγής οδηγών που αφορούν τις διακοπές;

Σαφώς και έχουμε επισκεφτεί τις περιοχές. Και όχι μόνο μια φορά αλλά πολλές. Αρχικά σαν τουρίστες για να δούμε τι χρειαζόμαστε να κάνουμε στις διακοπές μας. Ποιες είναι οι δραστηριότητες που μας κάνουν αξέχαστες τις διακοπές μας; Ποια είναι τα σημεία της περιοχής που θα τα επισκεφτούμε για να χαλαρώσουμε και ποια εκείνα που σφύζουν από κόσμο. Γιατί τα γούστα δεν είναι ίδια για όλους. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να θέλει να κολυμπήσει στην έρημη παραλία του Φωκού στη Μύκονο και κάποιος άλλος να τρελαίνεται με την κοσμοπολίτικη Ψαρρού. Κάποιος μπορεί να θέλει την αμμώδη παραλία της Γιάλοβας στη Μεσσηνία και κάποιος άλλος να κάνει βουτιές από τα βράχια της Γλώσσας. Είναι πολύ ωραίο να γνωρίζεις σπιθαμή προς σπιθαμή της περιοχή που φτιάχνεις, αλλά ακόμη ωραιότερο, κάθε φορά, να ανακαλύπτεις και καινούργια πράγματα. Ένα άλλο επίσης ωραίο συναίσθημα είναι να σου στέλνουν mail τουρίστες που δεν τους γνωρίζεις λέγοντάς σου πόσο τους βοήθησε ο οδηγός στις διακοπές τους.

Πλατής Γιαλός, Μύκονος

Με τι κριτήρια επιλέγετε τους προορισμούς που θα αφορούν οι οδηγοί αλλά και τα spots στα οποία αυτοί θα φιλοξενούνται;

Το βασικότερο κριτήριο είναι το πόσο καλά γνωρίζουμε εμείς την περιοχή. Οι μέχρι τώρα προορισμοί μας είναι μέρη που, για πολλά χρόνια, έχουμε κάνει διακοπές, οπότε γνωρίζουμε όλα τα σημεία που θα ενδιαφέρουν τον αναγνώστη, αλλά και όλα τα σημεία που πρέπει να επισκεφθεί. Είτε αυτό αφορά κάποια αξιοθέατα, είτε κάποιες παραλίες, είτε ακόμη και κάποιες γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσει από τον τόπο. Το ίδιο ισχύει και για τα spots. Πρέπει να είναι δοκιμασμένα και να καλύπτουν όλα τα γούστα.

Τι ”κερδίζει” ο αναγνώστης διαβάζοντας τον οδηγό σας;

Ο οδηγός WELCOME TO είναι “πρόταση” και στόχος-moto μας είναι ο επισκέπτης να περάσει καλά. Ο αναγνώστης με το που κάνει check in στο ξενοδοχείο ή στη βίλα που έχει επιλέξει για τις διακοπές του, παίρνει στα χέρια του έναν οδηγό που του περιγράφει τι μπορεί να κάνει και τι του προσφέρει το κατάλυμα. Μελετώντας τις επόμενες σελίδες του οδηγού μπορεί να διαμορφώσει το πρόγραμμα της ημέρας του, π.χ. πολιτιστική ατζέντα της περιοχής (συναυλίες, εκθέσεις, δρώμενα), τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής, κοντινές αποδράσεις, παραλίες (πού θα κολυμπήσει, μορφολογία της παραλίας, αν διαθέτει beach bar και ποια είναι αυτά), shopping (πού θα ψωνίσει, πού θα βρει παραδοσιακά προϊόντα), γαστρονομία (πού θα γευτεί τα καλύτερα πιάτα, πού θα δοκιμάσει σπεσιαλιτέ μεγάλων chef) και, βέβαια, τα ωραιότερα σημεία για κοκτέιλ ή ποτό για να κλείσει τη μέρα του. Στο τέλος του οδηγού υπάρχουν χάρτες που δείχνουν όλα τα σημεία που αναφέρονται (αξιοθέατα, αποδράσεις, παραλίες, beach bars, shopping, εστιατόρια, café, bars) καθώς και σελίδες info με χρήσιμα τηλέφωνα. Επίσης στο τέλος του οδηγού, υπάρχουν λευκές, κενές σελίδες ώστε να μπορεί ο αναγνώστης να κρατά σημειώσεις. Επιστρέφοντας στον τόπο του θα έχει πάντα ζωντανές τις αναμνήσεις των διακοπών του.

Παραλία Σπαθί, Κέα

Πού ονειρεύεστε να φτάσει το project του Welcome to;

Θα θέλαμε κάθε περιοχή της Ελλάδας να έχει, κάθε χρόνο, το δικό της WELCOME TO. Θα θέλαμε ακόμη, στις βιβλιοθήκες του κάθε τουρίστα που επισκέπτεται την χώρα μας να υπάρχει το WELCOME TO, με εικόνες και σημειώσεις που θα του ξυπνάνε αναμνήσεις.

Facebook: Welcome To 
photos: facebook.com/welcometomagazine