Η νέα σειρά του Netflix είναι μια δυνατή sci-fi ιστορία και έχει τον μυστηριώδη τίτλο The OA. Η πρωταγωνίστρια υπογράφει το σενάριο της σειράς μαζί με το συνεργάτη της Zal Batmanglij, ο οποίος έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία. Το Netflix κυκλοφόρησε και τα 8 επεισόδια του The OA την Παρασκευή 16/12.

Σύμφωνα με πολλούς υπάρχουν πολλά κοινά σημεία με το Stranger Things:

Πρωταγωνιστεί και εδώ ένα παράξενο κορίτσι με μια σκοτεινή ιστορία. Η Prairie Johnson (Brit Marling) το τυφλό, αγνοούμενο κορίτσι  επιστρέφει στη μικρή πόλη που μεγάλωσε επτά χρόνια μετά την εξαφάνισή της με τη διαφορά ότι πλέον μπορεί και βλέπει. Η Prairie αρνείται να μιλήσει στις αρχές ή την οικογένειά της για την εξαφάνισή της – αλλά φαίνεται να θυμάται τα πάντα.

%ce%bf%ce%b11-custom

Στην ΟΑ υπάρχει μια περίεργη παρέα: Ο Buck, η Betty, ο French, η Jesse και ο Steve βοηθούν τη Prairie να φτάσει στον σκοπό της.

%ce%bf%ce%b1-custom

Οι θάνατοι που μοιάζουν: Και στις δύο σειρές οι πρωταγωνίστριες θυσιάζονται για να ανακαλύψουν ή να σώσουν μια αποστολή. Η Prairie μετά τον πυροβολισμό της ξυπνάει σε ένα λευκό δωμάτιο που θα μπορούσε να σημαίνει ότι πέθανε ή και όχι. Σου θυμίζει τη Eleven που έχει αφήσει μια ελπίδα ότι μπορεί και να σώθηκε;

the-oa-logo-640x320

Η δυναμική της σειράς: Πρόκειται για δύο sci fi σειρές με διαφορετική περίοδο προβολής, με αρκετά κοινά σημεία αλλά με το πιο σημαντικό παράγοντα: Και η σειρά ΟΑ μοιάζει να ήρθε για να σε καθηλώσει με τον ίδιο τρόπο που το έκανε και το Stanger Things. Με 8 επεισόδια που θα δεις μονομιάς.

Image Source: Netflix