Μόλις ανακοινώθηκε ότι μετά από 11 συναπτά έτη, ο Kris Van Assche αποχωρεί από τον οίκο του Dior και πρόκειται να αναλάβει ένα καινούριο project εντός του LVMH Group. Η πορεία του υπήρξε καθοριστική για την ανάπτυξη του οίκου και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξή του, όπως ειπώθηκε από τον Pietro Beccari, πρόεδρο του οίκου Christian Dior Couture.

Έχει επιβεβαιωθεί ότι τη θέση του artistic director αναλαμβάνει ο Kim Jones, o οποίος αποχώρησε πριν δύο μήνες από τη Louis Vuitton. Η τοποθέτηση του σε αυτή τη θέση αποτελεί την πρώτη σπουδαία επιχειρηματική απόφαση του Pietro Beccari. Οι Jones και Beccari είχαν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν στη Louis Vuitton με επιτυχία.

parismatch.com
parismatch.com

Τον Ιούνιο θα γίνει η παρουσίαση της πρώτης collection του Kim Jones ως επικεφαλής για την ready-to-wear και accessories collection για τον Dior Homme.

Ο Jones στην αρχή της καριέρας του διατηρούσε για 8 σεζόν το δικό του streetwear label, μέχρι να γίνει creative director στο brand Dunhill για το διάστημα 2008-2011. Επιπλέον, έχει συνεργαστεί με οίκους, όπως Alexander McQueen, Mulberry,Hugo Boss και Umbro.  Ο Βρετανός menswear designer ετοιμάζεται να φέρει τις ιδέες του για πολυτελή streetwear στο γαλλικό fashion house.

Σε δήλωσή του ο Jones ανέφερε πως είναι τιμή του που συνεργάζεται με τον οίκο του Dior, σύμβολο της απόλυτης κομψότητας.

featured image: hypebeast.com