Τα τελευταία χρόνια τα fillers στα χείλη έχουν γίνει το απόλυτο must, για πολλές γυναίκες και διάφορες ηλικίες. Ωστόσο, αν δεν το θεωρείς απαραίτητο ή αν οι βελόνες σε τρομάζουν, υπάρχει κι άλλος τρόπος για να αποκτήσεις πιο ζουμερά χείλη και είναι φυσικός!

Το πρώτο βήμα είναι η καλή ενυδάτωση των χειλιών. Είναι γνωστό πως τα χείλη μας τείνουν να δείχνουν μικρότερα όταν είναι αφυδατωμένα! Άρα μπορείς να δοκιμάσεις ένα lip balm που να ταιριάζει στις ανάγκες σου και σίγουρα θα παρατηρήσεις διαφορά. Η ενυδάτωση σε αυτή την περίπτωση λειτουργεί όπως το νερό στο beauty blender σου: προκαλεί μεγαλύτερο όγκο!

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα αποτελεί και η επιλογή του σωστού είδους lip balm. Προανέφερα ότι τείνουμε να διαλέγουμε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες μας. Αυτό είναι απόλυτα σωστό αν γνωρίζουμε ποιες είναι αυτές οι ανάγκες. Πολύ καλά θεωρούνται αυτά που έχουν salty συστατικά αλλά και αυτά που έχουν ως στοιχείο τη μέντα.

Ένα πολύ έξυπνο tip αποτελεί η ώρα χρήσης του προϊόντος. Άρα είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιείς ένα balm πριν τον ύπνο ή κατά τη διάρκεια της skin care ρουτίνας σου. Και στις δύο περιπτώσεις, δίνουμε στο προϊόν τον κατάλληλο χρόνο για να δράσει στην περιοχή.

Μια ακόμη σημαντική λύση αποτελούν και τα lip plumpers. Τα συγκεκριμένα προϊόντα ανήκουν στην κατηγορία των balms αλλά η ιδιότητα τους δεν είναι μόνο ενυδατική. Κύριο στοιχείο τους είναι η πρόκληση μεγαλύτερου όγκου στα χείλη. Αυτό ισχύει καθώς τα lip plumpers περιέχουν συστατικά που διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή κι έτσι αυξάνουν τον όγκο των χειλιών. Μέσω αυτής της διέγερσης, εκκρίνονται κάποιες ουσίες, όπως οι ισταμίνες,που δίνουν μια παροδική διόγκωση. Γι’ αυτό τον λόγο πολλές φορές νιώθουμε ένα ανεπαίσθητο κάψιμο στην περιοχή.

Αν λοιπόν θέλεις ζουμερά χείλη, τότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις ένα plumper λίγο πριν τοποθετήσεις το lipstick. Το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα εντυπωσιακό!

featured image: stylecaster.com