Αυτό που πολλές φορές αγνοούμε είναι ότι το σώμα ενός ενήλικα αποτελείται στο 60-70% από νερό και ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διατηρούμε αυτά τα επίπεδα μέσα στα φυσιολογικά όρια. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε πως το 43% των ενηλίκων καταναλώνουν καθημερινά λιγότερο από 1 λίτρο. Εμείς θα σου πούμε μερικούς καλούς λόγους, πέρα από την ενυδάτωση, για να σε πείσουμε να βάλεις αυτό το μαγικό συστατικό στη ζωή σου.

Το νερό αυξάνει την παραγωγικότητα

Οι επιστήμονες  για ακόμη μια φορά μας εξέπληξαν καθώς μας αποκάλυψαν πως όταν πίνουμε αρκετό νερό, αυξάνεται η παραγωγικότητά μας κατά 14%. Τι θα έλεγες να το δοκιμάσεις; Μπορεί έτσι να έχεις όρεξη για γυμναστική μετά τη δουλειά.

5 σημαντικοί λόγοι για να πιεις νερό (πέρα από την ενυδάτωση)
enversdudecor.tumblr.com

Το νερό βοηθάει τις αρθρώσεις και τους μύες

Αν παρά τις διατάσεις που κάνεις, οι μύες σου ακόμη πονάνε τότε μάλλον φταίει η ελλιπής ενυδάτωση. Αυτός ο συσχετισμός δημιουργείται καθώς το νερό αποτελεί ένα πολύ καλό λιπαντικό για τις αρθρώσεις.

Το νερό βοηθάει στην πέψη

Μήπως αισθάνεσαι το στομάχι σου κάπως περίεργα; Όσα φρούτα και λαχανικά και αν φας αν δεν ξεκινήσεις να πίνεις αρκετό νερό τότε το πεπτικό σου σύστημα δε θα καταφέρει να λειτουργήσει σωστά.

Το νερό βοηθάει στο σωστό ύπνο

Ένας παράγοντας που ενδεχομένως να μην είχες σκεφτεί για τον κακό ύπνο είναι η έλλειψη νερού. Μια πολύ απλή και εύκολη κίνηση είναι να έχεις πάντα δίπλα στο κρεβάτι σου ένα ποτήρι νερό. Η κατανάλωση νερού βοηθάει στην ισορροπία των βιταμινών και άλλων ιχνοστοιχείων στον οργανισμό, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για να αποκοιμηθείς.

5 σημαντικοί λόγοι για να πιεις νερό (πέρα από την ενυδάτωση)
crushculdesac.tumblr.com

Το νερό ενισχύει το μεταβολισμό

Αφήσαμε το πιο σημαντικό για το τέλος. Αν 30 λεπτά μετά που φας το γεύμα σου ξεκινήσεις να νιώθεις πείνα, τότε πιθανότατα ο οργανισμός σου σου δίνει με τον τρόπο του, το δικό του μήνυμα. Αυτό που νιώθεις είναι στην πραγματικότητα δίψα.