Είναι εύκολο να κολλήσεις στη ρουτίνα, αλλά μην ξεχνάς ότι υπάρχουν απλά καθημερινά πράγματα που μπορούν να σε βοηθήσουν να βρεις ξανά τις ισορροπίες σου. Μπορούν να σε κάνουν να καταφέρεις να είσαι παρούσα σε όλες σου τις στιγμές. Κάτι που πιθανότατα οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής σε έχουν κάνει να το χάσεις.

Οι άνθρωποι είμαστε χωρίς αμφιβολία ένα δημιούργημα της συνήθειας. Δεν είναι κακό να περάσεις όλη σου τη ζωή έτσι, αρκεί να το επιλέγεις και να ξέρεις ότι αυτό σου ταιριάζει πραγματικά.

Ένα φαινόμενο γνωστό ως “ο αυτόματος πιλότος” είναι αυτό που μάλλον έχεις πιάσει πολλές φορές τον εαυτό σου να κάνει. Θυμάσαι τότε που οδηγούσες 3 ώρες για να φτάσεις σε ένα μέρος με μοναδικό σκοπό σου τον προορισμό; Σε αυτή την ώρα θα μπορούσες να έχεις χορέψει με τα τραγούδια που παίζουν στο ραδιόφωνο, να παρατηρήσεις τα διαφορετικά χωριουδάκια που υπάρχουν στο δρόμο και να απολαύσεις τον καφέ σου.

Όπως λένε οι επιστήμονες, “ο αυτόματος πιλότος” είναι ο τρόπος του ανθρώπου να αποθηκεύει ενέργεια. Ο τρόπος που το καταφέρνουμε είναι απλός. Μειώνουμε όσο μπορούμε τις εμπειρίες που ζούμε, επαναλαμβάνοντας τα ίδια μοτίβο σε όσες περισσότερες καθημερινές συνήθειες μπορούμε. Χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι μέσα από τις μέρες και τις ώρες που περνάνε πιο ανώδυνα, περνάει και η ζωή μας.

Παρακάτω θα βρεις μερικούς απλούς τρόπους για να αγαπήσεις ξανά την καθημερινότητά σου, για να μπορέσεις να πάρεις τον κύριο “αυτόματο πιλότο” από το χέρι και να τον πας εκεί που ανήκει, δηλαδή όχι στη ζωή σου.

  1. Ξεκίνα να γιορτάζεις ακόμη και τα πιο μικρά πράγματα

Αγόρασε ένα καινούργιο ημερολόγιο και ξεκίνα να γράφεις τις πιο όμορφες στιγμές της ημέρας σου. Έτσι θα καταφέρεις να δώσεις περισσότερη προσοχή σε αυτά που σε κάνουν χαρούμενη και θα προσπαθήσεις με τον τρόπο σου να τα επαναλαμβάνεις όποτε μπορείς.

  1. Επαναπροσδιόρισε τους στόχους σου

Δεν αμφέβαλλε κανείς ότι ο κύριος “αυτόματος πιλότος” θα έρθει ξανά, αλλά μπορούμε να τον κάνουμε να δουλέψει προς όφελός μας. Πάρε λίγο χρόνο κάθε πρωί που ξυπνάς για να σκεφτείς ποια είσαι, τι έχεις πετύχει και τι περιμένεις από το μέλλον σου. Φρόντισε φυσικά να μη σε ενοχλήσει το κινητό σου. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις να προγραμματίσεις τον πιλότο και να τον κάνεις να κάνει τη συνήθεια σύμμαχο προς την επιτυχία σου.

  1. Πειραματίσου

Ο καθένας είναι διαφορετικός και το κλειδί για την επιτυχία είναι να δεις πως αυτό ωφελεί εσένα. Μάθε να εκφράζεις τα συναισθήματά σου με έναν διαφορετικό τρόπο, όχι με αυτόν που σου δίδαξε κάποιος που ήταν διαφορετικός από εσένα. Μάθε να αγαπάς με την καρδιά σου. Με την καρδιά που έχεις τώρα και όχι με τα μάτια και τη μνήμη από κάποια προηγούμενη αγάπη.

  1. Πάρε μια βαθιά αναπνοή

Είναι γνωστό ότι η αναπνοή είναι το κεντρικό κομμάτι του διαλογισμού. Αυτό από μόνο του πρέπει να μας προβληματίσει. Ο λόγος λοιπόν που η αναπνοή είναι τόσο σημαντική είναι ότι αποτελεί τον πιο εύκολο τρόπο να υπάρξει μια ισορροπία ανάμεσα στο συνειδητό και στο ασυνείδητο. Έτσι με μια απλή κίνηση θα καταφέρεις πιο ανώδυνα όλα αυτά που θέλεις.

  1. Προσπάθησε να χαθείς

Το να χαθείς σημαίνει να καταφέρεις με οποιοδήποτε τρόπο μπορείς, να περιπλανηθείς ανάμεσα σε πράγματα και ανθρώπους που δεν τα ξέρεις. Σημαίνει να διεγείρεις τον εγκέφαλό σου με το νέο. Μπορείς να “χαθείς” σε ένα εξωτικό μέρος όπως επίσης μπορείς να “χαθείς” και στο διπλανό στενάκι που αρνήσε να πάρεις για να γυρίσεις στο σπίτι σου.

Υ. Γ. Αγάπησε εσένα και όλα αυτά που είσαι και προσπάθησε να γίνει η καλύτερη “εσύ”. Γιατί αν δεν το κάνεις εσύ πρώτα, δεν θα το κάνει κανείς.