Τον Βασίλη, τον έναν από τους τρεις ιδιοκτήτες του NoVeΜ, τον γνώρισα όταν έσπασε δίχως σκέψη την πόρτα στο καινούργιο του μαγαζί για να με βγάλει απ’ την τουαλέτα που είχα κλειδωθεί. (I need a heroοο να παίζει τέρμα από τα ηχεία και τα σχετικά…) \

Απέκτησα, έτσι, αν θέλεις αυτόματα την αίσθηση ότι σ’ αυτό το μέρος σε προσέχουν.

novem (1)

Στο νέο στέκι της Καραϊσκάκη έφτασα ένα βράδυ Παρασκευής  με μεγάλη παρέα απ’ τη δουλειά και μπόλικη καλή διάθεση. Αφορμή να πάω στο Χαϊδάρι στάθηκε ένα φίλος απο ‘κει και οι διθυραμβικές κριτικές που είχα ήδη διαβάσει για το μέρος. Μόλις μπήκαμε στον ζεστό χώρο, καθίσαμε σχεδόν αμέσως στο κεντρικό ξύλινο τραπέζι που αν και τεράστιο, μου θύμισε κάτι από το παρεΐστικο τραπέζι μιας μεταμοντέρνας κατασκήνωσης. Αυτό το μαγικό κάτι που φέρνει όλους τους θαμώνες πιο κοντά αλλά ταυτόχρονα οργανώνει έξυπνα μικρά πηγαδάκια όπως εκείνα που στήναμε μικροί με τους φίλους μας. Υποθέτω, μάλιστα, πως αν είχα μπροστά μου το upcoming menu με τις ποικιλίες τυριών, τα sandwich και τα γλυκάκια, θα χτυπούσα ανυπόμονα τα μαχαιροπίρουνα μέχρι να έρθει το πιάτο μου!

Πίσω μου βρισκόταν μία επίσης ξύλινη, εντοιχισμένη βιβλιοθήκη με vintage αντικείμενα ενώ μπροστά μου, η μπάρα όπου ετοιμάζονταν πυρετωδώς λαχταριστά coctails. Για τα τελευταία ευθύνεται αποκλειστικά ο γνωστός πια Δημήτρης Νταφόπουλος (ναι, ναι του The Clumsies). Η φάση ήταν ξεκάθαρα απ’ αυτές που μου αρέσουν.

novem (3)

Καπού εκεί, μεταξύ κοσμοπολίτικων ήχων και άφθονου γέλιου, ενημερώθηκα πλήρως από το προσωπικό για τη μεγάλη ποικιλία από ετικέτες μπύρας και κρασιού ενώ έμαθα ότι το μαγαζί σερβίρει μέχρι το απόγευμα, εξαιρετικό καφέ που καβουρδίζεται στο Μind the Cup. Τσούγκρισα τα απαραίτητα σφηνάκια (απ’ αυτά τα ωραία που πίνουμε ευχάριστα και ‘μεις οι γυναίκες) και σε μια έξαρση περιέργειας είδα στο google πως ΝοVeM θα ‘πει καινούργιο.

novem (2)

Το τέλος της βραδιάς με βρήκε να χαζεύω από την τζαμαρία τον κόσμο να περνάει στον πεζόδρομο και να κοντοστέκεται στα εξωτερικά τραπεζάκια του μαγαζιού. Σκέφτηκα ότι σχεδιάζει την πρωινή του επίσκεψη, Σάββατο αύριο. Έκανα μια τελευταία βόλτα στον χώρο παρατηρώντας την εμπνευσμένη γυάλινη μπάρα και κάπου εκεί κατάλαβα πως βασικό συστατικό της ζωής (όπως και μιας επιτυχημένης εξόδου) είναι να έχεις πολλές επιλογές και να καταλήγεις στην καλύτερη. Καλή αρχή παιδιά και χίλια ευχαριστώ για τη διάσωση!

NoVeM [Στρατάρχου Καραϊσκάκη 41, Χαϊδάρι]