Λίγους μήνες πριν το παγκόσμιο ξέσπασμα του κορωνοϊού, ένα άλλο γεγονός συγκλόνισε και τάραξε τον κόσμο, όταν τον Απρίλιο του 2019 ξέσπασε μία πυρκαγιά στην Παναγιά των Παρισίων. Από αυτή προκλήθηκαν πολλές σοβαρές ζημιές και καταστράφηκαν πολλά ιστορικά κειμήλια που υπήρχαν μέσα στον καθεδρικό. Ωστόσο, πολλοί ήταν και οι άνθρωποι που έθεσαν σε τεράστιο κίνδυνο τις ζωές τους ώστε να καταφέρουν να σώσουν τον ναό από τη φωτιά.

Η νέα μίνι σειρά Notre Dame αφηγείται τα γεγονότα εκείνης της βραδιάς από πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες

Ένας πυροσβέστης που σύντομα πρόκειται να βγει στη σύνταξη, επιστρέφει για λίγες ημέρες στην υπηρεσία για να τον καλέσουν τελικά να σώσει ό,τι μπορεί εκείνη τη βραδιά. Στο μεταξύ παρακολουθούμε την ιστορία μίας άλλης πυροσβέστριας η οποία πρόσφατα είδε έναν συνάδελφο της να πεθαίνει εν ώρα υπηρεσίας. Η ίδια όμως νιώθει αρκετά έτοιμη να αναλάβει και πάλι υπηρεσία και να πάει να βοηθήσει στην πυρκαγιά της Notre Dame. Πέρα από τους πυροσβέστες υπάρχει και μία παρουσιάστρια ειδήσεων για την οποία η κάλυψη της πυρκαγιάς αποτελεί το σημαντικότερο βήμα στην έως τώρα καριέρα της, ενώ μία άλλη γυναίκα παρακολουθεί τις εξελίξεις στο ναό συντετριμμένη.

Κάτι ενώνει όλους αυτούς τους ανθρώπους 

Η πυρκαγιά στη Notre Dame είναι απλά η αφορμή για να αποκτήσουν αυτοί οι άνθρωποι μία κοινή ιστορία. Ο καθένας τους ξεχωριστά όμως διανύει την δική του πορεία και έχει να αντιμετωπίσει τους δικούς του δαίμονες. Η σειρά φυσικά θα εστιάσει στο γεγονός πως μετά από πολλές ώρες μάχης με τις φλόγες, οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Ακόμη και σήμερα δεν έχουν γίνει σαφή τα αίτια για το ξέσπασμα αυτής της πυρκαγιάς. Όπως είναι αναμενόμενο, οι υποθέσεις γύρω από αυτό το γεγονός είναι πολλές. Η σειρά καταφέρνει να παρουσιάσει με ισόποσες δόσεις ρεαλισμού και δράματος όλη την ιστορία που εξελίχθηκε εκείνες τις κρίσιμες ώρες και να δώσει μία διαφορετική διάσταση στην ιστορία.

Η μίνι σειρά Notre Dame αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Netflix στις 19 Οκτωβρίου.