Το Normal People αποδείχθηκε τελικά αντάξιο του hype που είχε δημιουργήσει με την αναμονή για την κυκλοφορία του. Τα 12 επεισόδια έγιναν επιτέλους διαθέσιμα κι όλοι ανταμείφθηκαν για όσα περίμεναν διαβάζοντας το βιβλίο. Θα μπορούσαμε μάλιστα να πούμε ότι πρόκειται και για την πιο “accurate” μεταφορά ενός βιβλίο στη μεγάλη οθόνη. Ένα από τα βασικότερα συστατικά της επιτυχίας, ήταν φυσικά και η επιλογή της μουσικής.

Γι’αυτό το λόγο, η εταιρεία παραγωγής πίσω από τη σειρά, Element Pictures, δημιούργησε στο Spotify μια ολοκληρωμένη playlist με όλα τα τραγούδια που ακούγονται στο Normal People

Μην ξεχνάς ότι τα τραγούδια αυτά και οι στίχοι τους μαρτυρούν πολλά για την πλοκή της ιστορίας. Σχολιάζουν τις καταστάσεις που βλέπουμε στην οθόνη και βρίσκονται σε έναν ανοιχτό διάλογο με τους χαρακτήρες. Είτε αυτό είναι το Hide and Seek της Imogen Heap είτε ένα κομμάτι του Frank Ocean από τον δίσκο Blonde. Αν ακούσεις την playlist θα συναντήσεις και άλλα μεγάλα ονόματα όπως η Carly Rae Jepsen, η Selena Gomez ή ο Billy Ocean. Κομμάτια που μπορεί να μην πρόσεξες ιδιαίτερα αν είχες απορροφηθεί από την εξέλιξη της ιστορίας.

Υπάρχει όμως και καλύτερο. Ο Connell και η Marianne έχουν τις δικές τους playlists. Οι δύο υπεύθυνες για τη μουσική επένδυση της σειράς, Maggie Phillips και Juliet Martin, μελέτησαν καλά τους χαρακτήρες και δημιούργησαν για τον καθένα τη δική του playlist. Τι θα άκουγε ο Connell γυρνώντας από το πανεπιστήμιο στο σπίτι; Θα ακούσει και Kendrick Lamar ή Billie Eilish, αλλά είναι ο τύπος που μπορεί εύκολα να τα συνδυάσει αυτά με κομμάτια από Villagers. Τι μουσική ακούει η Marianne όταν διαβάζει τα βράδια; H Marianne έχει στη λίστα της, μεταξύ άλλων, Lana Del Rey κι αυτό λέει πολλά.

Το βιβλίο Normal People γίνεται σειρά και έχουμε ήδη τις πρώτες εικόνες
hulu

Κάπως έτσι γεννήθηκαν αυτές οι playlists ολοκληρώνοντας το σύμπαν γύρω από τους δύο χαρακτήρες και τις ζωές τους. Μέσα από αυτές τις μεμονωμένες λίστες μπορούμε ίσως να καταλάβουμε ακόμα περισσότερα για την Marianne και τον Connell. Όσο για την άλλη, την 5ωρη, μπορούμε απλά να ξαναζήσουμε την ιστορία από την αρχή. Μετά, φυσικά, θα βγάλουμε πολλά συμπεράσματα για τις ανθρώπινες σχέσεις.

Featured Image: nme.com