Το όνομά του είναι Κίμωνας, τον γνωρίσαμε μέσα από ένα από τα πιο σπουδαία ελληνικά psych Rock συγκροτήματα, τους Sleepin Pillow, και την Παρασκευή 24 Μαρτίου στο Cine Τριανόν ο Nomik θα παρουσιάσει στο κοινό για πρώτη φορά το debut solo album του με τίτλο “I Ain’t Gonna Be A King”.

Ο Nomik μοιάζει να διαφέρει από τους υπόλοιπους Έλληνες καλλιτέχνες της ροκ σκηνής. Γιατί μπορεί το αγαπημένο του συγκρότημα να είναι οι Pink Floyd αλλά αυτό έγινε όταν τους άκουσε και “είπα ότι θέλω ν’ αλλάξω τον κόσμο, να γίνω καλύτερος, να ζήσω ελεύθερος” αλλά και γιατί “Αναγνωρίζω το Τhe Wall ως ένα απ τα μεγαλύτερα albums όλων των εποχών.”

“H καλύτερη συναυλία, παράσταση, θεωρώ πως ήταν εκείνη των Tiger Lillies πριν χρόνια στην Αθήνα, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Το συγκεκριμένο live ξύπνησε μέσα απ τα σκουπίδια της ψυχής μου, θησαυρούς. Συγκλονιστική βραδιά.”

Το αξιοπερίεργο όμως, με αυτόν τον καλλιτέχνη είναι πως η μουσική του χτύπησε την πόρτα σε αντίθεση με άλλους που έτυχε να ψάχνουν την δική τους στιγμή συνειδητοποίησης πως θέλουν να ανέβουν στη σκηνή, με ή χωρίς μικρόφωνο. “Στην εφηβεία είχα φίλους που ξεκινούσαν το ταξίδι κι έτυχε ν ανέβω κι εγώ στο τρένο”. Σ’ ένα τρένο το οποίο κινείται με μουσικές επιρροές που ποικίλουν ανά είδος και κατεύθυνση “Από την κλασσική μουσική και τα blues μέχρι Τσιτσάνη και ηπειρώτικα.”

 Δεν έχω κάνει καμία τρέλα για κανένα μουσικό, έχω κάνει αμέτρητες για τη μουσική.

Όμως, αλήθεια πως προέκυψε το ‘I ain’t gonna be a king’;

“Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθουμε κενοί, άδειοι. Σε κάτι τέτοιες φάσεις προσπαθώ ανασκουμπωθώ και να ξαναβρώ το νόημα και την ουσία των πραγμάτων. Η απόλυτη ψυχανάλυση για μένα είναι να περιπλανιέμαι στους δρόμους της πόλης. Κάτω από αυτές τις συνθήκες ήρθαν τα πρώτα στιχάκια κι οι πρώτες γλυκιές μελωδίες στο μυαλό μου σαν την βροχή.”

Το album αυτό, αναφέρεται στη γυναίκα αρχέτυπο μέσα από την οποία εκπορεύεται και εκπληρώνεται η ίδια η αγάπη και η δημιουργία και πως η ίδια αλλά κι ο άνδρας αντιλαμβάνεται αυτή τη φύση. Λογικό λοιπόν, να έρθει σε κάποιο στενό της πόλης, ψάχνοντας να βρει την ουσία των πραγμάτων. Ακούγοντάς το θα βρεις 10 διαφορετικές ιστορίες με στοιχεία του φανταστικού, του πραγματικού, του κλασικού ακόμη και comic που προσεγγίζουν κλασικές φόρμες των πτυχών της γυναικείας προσωπικότητας και ύπαρξης.

“To Sister of June με δυσκόλεψε πολύ στην ηχογράφηση και το She looks like a boy στην ολοκλήρωση του στη σύνθεση.Το Τhe girl with the real hair με προβληματίζει πάντα στις πρόβες. Όλα τους έχουν τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα τους.”

“Ελπίζω να του έδωσα όμορφα σχήματα κι ακόμα πιο όμορφα χρώματα κι όλα εκείνα τα εφόδια για να βγει στο φως και να πραγματοποιήσει το ταξίδι του.”

photo-nomik-4-custom

Ενώ όταν έκανα το λάθος να ρωτήσω για το αγαπημένο κομμάτι του Nomik στο ‘I ain’t gonna be a king’ μου είπε την εξής επική φράση: «Είναι σαν να με ρωτάς πιο είναι το αγαπημένο μου κομμάτι σ ένα κουτί πίτσα. Με βεβαιότητα απαντώ ότι θα φάω όλα τα κομμάτια. Παρόλα αυτά η πρώτη μπουκιά είναι πάντα κι η πιο λαχταριστή. Το Magdalene είναι το τραγούδι που έγραψα πριν απ τα υπόλοιπα και γι αυτό το λόγο ανοίγει και το album.”

Κι ας αγαπάει τον μουσακά. Κι ας λέει πως, “λίγο ψωμί και λίγη φέτα αρκούν για να είμαι ευτυχισμένος.

”Κάπου εκεί, ανάμεσα στους ήχους των δεκαετιών του ’50, ’60 και ’70 αλλά και του σήμερα, πιάνο, βιολιά, ακορντεόν, κρουστά, μπάσο, κιθάρα και πολλά άλλα αναμειγνύονται ιδανικά δίνοντας σου την ευκαιρία να μελαγχολήσεις όσο πρέπει και μετά ξανά να βρίσκεις τον εαυτό σου.”

”Αριστούργημα είναι το τραγούδι εκείνο που με κάνει να σηκώνομαι, να ψηλώνω, να ονειρεύομαι και να ερωτεύομαι, να ανατέλλω, να θέλω να συμβάλλω κι εγώ στην αγάπη, στην ομορφιά, στην ειρήνη και στην αδελφοσύνη των λαών.”

Με αυτό ήθελα να κλείσω την συνέντευξη του Nomik γιατί κάτι μέσα μου στάθηκε σε κάθε μια από τις φράσεις. Όμως, δε μπορούσα παρά να θέλω να ρωτήσω ακόμη περισσότερα για αυτόν και τα κομμάτια του. Παρ’ όλα αυτά, το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν η  περιέργεια του με ποιον καλλιτέχνη θα ήθελε να συνεργαστεί στο μέλλον, «Θα ήταν υπέροχο να έκανα μουσική με τον Κωνσταντίνο Βήτα. Έίναι σπουδαίος άνθρωπος κι ένας εφηβικός μου ήρωας.”

nomik-i-aint-gonna-be-a-king-facebook-cover

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου ελάτε στο Τριανόν να κάνετε μια βουτιά στις αναμνήσεις και τις στιγμές που πέρασαν, να εμπνευστείτε για αυτές που θα έρθουν και να απολαύσετε στο σύνολο του ένα album που θα μιλήσει στην ψυχή σας.

Περισσότερα για τον Nomik: Nomikofficial