Tο @nikis_food είναι η μαγειρική μας έμπνευση στο Instagram

Tο @nikis_food είναι η μαγειρική μας έμπνευση στο Instagram

+ 7 συνταγές της όπως τις μοιράστηκε η ίδια

Nίκη, πώς γεννήθηκε η ιδέα για το @nikis_food; Η ιδέα γεννήθηκε επειδή, είναι ένας ωραίος τρόπος να μοιράζεσαι και να ανταλλάζεις ιδέες, με άλλους ανθρώπους που έχουν το ίδιο πάθος και αγάπη για τη μαγειρική.

Brownies με φράουλες

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ℕ_ (@nikis_food) στις

Πως περιγράφεις σε μία παρέα την ενασχόλησή σου με τη μαγειρική; Η ενασχόληση με την μαγειρική είναι κάτι πολύ διασκεδαστικό και αρκετά δημιουργικό για εμένα. Και αυτό που λέω σε μια παρέα, είναι να μπουν στην κουζίνα τους και να δοκιμάσουν το ταλέντο τους γιατί είμαι σίγουρη ότι όλοι μπορούν.

Γεμιστά ζυμαρικά με κοτόπουλο και σπανάκι

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Γεμιστά ζυμαρικά με κοτόπουλο και σπανάκι Υλικά: ° 1συκευασια μεγάλα κοχύλια ° 1στηθος κοτόπουλο (ψιλοκομμένο) ° 1σαλτσα ντομάτας κονκασε ° 2κ.σ πελτέ ντομάτας 1ποτηρι νερό 1κ.σ ζάχαρη ° 2 καρότα κομμένα σε μικρά κυβακια ° 1κ.γ πάπρικα ° 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ° αλάτι ° πιπέρι ° 100 γρ σπανάκι Ελαιόλαδο °1 σκελίδα σκόρδο Μαϊντανό 100γρ τυρί τριμμένο Gouda Εκτέλεση: Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Σε ένα τηγάνι σοταρουμε το κοτόπουλο προσθέτοντας σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά μας . Αφήνουμε για μισή ώρα μέχρι να μαγειρευτούν. Όταν είναι έτοιμα και τα ζυμαρικά μας αρχίζουμε να τα γεμίζουμε . Τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και στο τέλος ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί . Ψήνουμε για 10-15 μέχρι να λιώσει το τυρί μας. Στους 220 βαθμούς Καλή απόλαυση ❤️❤️ 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ℕ_ (@nikis_food) στις

Τι περιλαμβάνει η μέρα σου σχετικά με το blog σου; Σίγουρα η μέρα μου είναι γεμάτη και περιλαμβάνει κάποια μαγειρική δημιουργία.

Τρουφάκια σοκολάτας

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Εύκολα και γρήγορα τρουφάκια σοκολάτας με άρωμα πορτοκαλιού Συνταγή: ° 80 γρ βούτυρο ° 3κ.σ άχνη ζάχαρη ° 100ml γάλα ° 3 κ.σ σκόνη κακάο ° πακέτο πτι-μπερ (μπισκότα) ° 1κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού °1 κ.σ φιλέ αμυγδάλου (προαιρετικά.. μπορείτε και καρύδια αν θέλετε) Τρούφα σοκολάτα η νιφάδες σοκολάτας για την επικάλυψη ~~~~~~~~~~~~~~ Εκτέλεση: Ξεκινάμε και θρυμματίζουμε τα μπισκότα με το χέρι σε μικρά κομματάκια ακόμα και κάποια σε σκόνη. Αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο με την άχνη το κακάο και στο τέλος προσθέτουμε το γάλα . Σε 5 λεπτά αυτό θα αρχίσει να πήζει . Τότε το βγάζουμε από το μάτι και το προσθέτουμε στα μπισκότα . Ρίχνουμε το αμύγδαλο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά και αφού ενωθούν όλα μας τα υλικά πλάθουμε μπαλάκια βουτάμε στην τρούφα και διατηρούμε στην συντήρηση.. Καλή σας επιτυχία 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ℕ_ (@nikis_food) στις

Τι είναι μαγειρική για σένα; Αγάπη, οικογένεια, φίλοι και τραπεζώματα. Όλα αυτά για μένα είναι μαγειρική.

Τάρτα με σπανάκι και πράσο

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ℕ_ (@nikis_food) στις

Υπάρχει κάποιο υλικό που για σένα η μαγειρική δεν υπάρχει χωρίς αυτό; Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε εκπομπές μαγειρικής όπου συμμετέχουν μικρά παιδάκια. Η μαγειρική είναι κάτι που μπήκε κι εσένα στη ζωή σου από τόσο μικρή ηλικία; Περιέγραψε μας την πρώτη σου επαφή. Θυμάμαι ακόμα την μητέρα μου να λείπει από το σπίτι, και εγώ να τρέχω στην κουζίνα να φτιάχνω το πρώτο μου κέικ. (Δεν θυμάμαι αν το πέτυχα χα!). Στη συνέχεια ήρθαν και άλλα πολλά κέικ και ανακατέματα με κατσαρόλες.

Πάστα φλόρα

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Καλημερίζω με μια υπέροχη τραγανή ,ευκολη και νόστιμη Πάστα Φλώρα Υλικά : 200γρ Βούτυρο (παγωμένο ) 350γρ αλευρι γοχ 1αυγο 1κγ baking powder 1βανιλια 100γρ ζάχαρη αχνη Μαρμελαδα (φρούτα του δάσους)εσυ μπορείς να βαλεις ότι μαρμελαδα έχεις ☺️ Εκτέλεση : Κόβουμε το κρυο βούτυρο σε κύβους .Ριχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας σε ένα μπολ και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια ενιαία ζύμη . Αφήνουμε λίγο στο ψυγειο και μετά από 20’ την απλώνουμε σε μια ταρτιερα η ένα ταψάκι μεσαίου μεγέθους που έχουμε βουτυρωσει ελαφρώς .(εχουμε κρατήσει και λίγο ζυμαρακι για να τοποθετήσουμε και επάνω από την μαρμελαδα μας ). Αφού στρώσουμε την μαρμελαδα τοποθετουμε κάθετα και οριζόντια το υπόλοιπο ζυμαρακι μας που έχουμε ανοίξει και κόψει σαν ροδέλες !! Ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά Πολύ ευκολη και γρήγορη

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ℕ_ (@nikis_food) στις

Στις φωτογραφίες σου είναι ξεκάθαρη η αγάπη σου για τη μαγειρική. Τι είναι αυτο που ‘’κερδίζεις’’ ανακατεύοντας υλικά και φουρνίζοντας μείγματα; Κερδίζω πολλά! Και πάνω από όλα την ίδια μου την οικογένεια! Καθώς όταν γυρνάνε στο σπίτι και που μόνο με την μυρωδιά, ανακαλύπτουν ότι κάτι όμορφο έφτιαξα για αυτούς.

Σπανακόπιτα

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Σπανακόπιτα με χειροποίητο φύλλο. . Υλικά για το φύλλο • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 50 γρ ελαιόλαδο • 300ml χλιαρό νερό •Αλατι •Πιπερι Υλικά για την γέμιση •500 γρ σπανάκι • 1 πράσο • 1 ματσάκι μαϊντανό • 1 ματσάκι άνηθο • 2 αυγά • 1 κρεμμύδι ξερό • Αλάτι • Πιπέρι • Ελαιόλαδο • 250 γρ φέτα Εκτέλεση Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι ανοίγοντας μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε πρώτα τα στερεά και μετά τα υγρά υλικά. Κάνουμε κυκλικές κινήσεις ,μέχρι να φτιάξουμε ένα ωραίο ζυμαράκι. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση. Πλένουμε καλά όλα τα χορταρικά μας, τα αφήνουμε να τραβήξουν όλα τα νερά τους. Αφού στεγνώσουν αρκετά ,αρχίζουμε και τα χοντροκοβουμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Φτιάχνουμε 4 μπαλάκια με το ζυμάρι μας . Ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα. Λαδώνουμε κάθε φορά που στρώνουμε. Ρίχνουμε την γέμιση μας χωρίς να τσιγαριζουμε τα χορταρικά μας. Δύο φύλλα κάτω 2 επάνω . Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 50 με 60 λεπτά.Δεν χαράζω την πίτα μου . Στο τέλος ρίχνουμε με τα χέρια λίγο νεράκι. Εάν σου αρέσει και αγαπάς βάλε και λίγο σουσάμι.. . 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ℕ_ (@nikis_food) στις

Σοκολατένιο κέικ με αχλάδια

Δώσε μας τρία τιπς που ακολουθείς πιστά στο blog σου και που θα συμβούλευες έναν νέο blogger ή κάποιον που ξεκινά τώρα να αγαπά τη μαγειρική, να τα ακολουθήσει κι αυτός. Να είσαι αληθινός. Να δείχνεις όμορφες και εύκολες συνταγές, για να μπορούν να τις φτιάχνουν όλοι. Να αγαπάς και να σου αρέσει αυτό που κάνεις.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Σοκολατένιο Κέικ με αχλάδια Το κέικ είναι πάντα μια εύκολη λύση! Είναι νόστιμο και αγαπημένο γλυκό για μικρούς και μεγάλους. Αυτό το κέικ είναι ξεχωριστό και είμαι σίγουρη πως θα το λατρέψουν όλοι! Υλικά: 250 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 130 γρ. Βούτυρο (λιωμένο) 2 αυγά 150 γρ. Ζάχαρη 3 κ.σ Σκόνη κακάο (γεμάτες) 1 φλ. Γάλα 2 αχλάδια Φιλέ αμυγδάλου και ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα Εκτέλεση Χτυπάω με ένα σύρμα τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να φτιάξω ένα λειο μείγμα. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζω. Ρίχνω την σκόνη κακάο με το γάλα και τελευταίο το αλεύρι μου . Βουτυρώνω και αλευρώνω μια στρογγυλή φόρμα και αδειάζω μέσα το μείγμα μου. Καθαρίζω τα αχλάδια τα κόβω στην μέση και σε φέτες . Τα στρώνω επάνω στο κέικ μου . Πασπαλίζω με το φιλέ αμυγδάλου και με λίγο ζάχαρη . Ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180° βαθμούς για 35 λεπτά

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ℕ_ (@nikis_food) στις

Ποια είναι τα μελλοντικά σου όνειρα και σχέδια σε σχέση με το blog σου; Φέτος έκλεισα 2 χρόνια που έχω την σελίδα μου στο Instagram και πραγματικά είμαι πολύ ευχαριστημένη από την ανταπόκριση που έχει στον κόσμο. Παίρνω άπειρα μηνύματα αγάπης για να συνεχίσω αυτό που κάνω. Το μόνο που ευελπιστώ είναι να συνεχίσει αυτό και να μεγαλώσει η παρέα μου.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.