Η ομάδα των New York Times τσέκαρε τα πιο πολυδιαβασμένα άρθρα της και κατέληξε στους 13 τρόπους να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι το 2020. Να θυμάσαι πάντως πως δε χρειάζεται να βγάζουν όλα νόημα. Τι εννοώ; Διάβασε παρακάτω.

1.

Απλά… γίνε ο Jonathan Van Ness

Ο grooming expert του Queer Eye είναι μια υπενθύμιση πως κανένα παιχνίδι δεν είναι χαμένο, αν εσύ δεν επιλέξεις να είσαι ο ηττημένος της υπόθεσης. Ο Jonathan Van Ness πριν γίνει το πρόσωπο-έμπνευση που είναι σήμερα, πάλεψε με την σεξουαλική κακοποίηση, τον εθισμό στα ναρκωτικά και μια σκληρή διάγνωση με H.I.V. “Θέλω να καταλάβουν οι άνθρωποι πως δεν είσαι ποτέ τόσο ‘σπασμένος’ που δε μπορείς να φτιαχτείς”, έχει πει. Επίσης, αν κάτι αξίζει να κρατήσουμε από εκείνον ως ένα ακόμα μάθημα είναι πως ίσως το “namaste” να είναι ο ιδανικός τρόπος να λήξεις μια ανεπιθύμητη συζήτηση.

2. 

Μην “κλέβεις”

Το 2019 μέσα σε όλα ανέδειξε και έναν νέο τρόπο να είσαι κακός γονιός. Ένα σκάνδαλο με πλούσιους γονείς που “έκλεβαν” με διάφορα μέσα ώστε να εξασφαλίσουν την είσοδο του παιδιού τους σε κάποιο πανεπιστήμιο, έγινε γνωστό. Τα μέσα; Φυσικά πλήρωναν πανεπιστήμια, καθηγητές και coaches ώστε να πείσουν τα παιδιά τους πως αυτός είναι ο σωστός δρόμος. Γενικά, το να “κλέβεις” την ενηλικίωση των παιδιών σου, δεν είναι σωστό και δε σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Στάνταρ.

3. 

Αγκάλιασε έναν Boomer/Xer/Millennial/Zoomer

Σε περίπτωση που σου ξέφυγε, η Gen Z είναι έξαλλη με τους Boomers για τον τρόπο με τον οποίο έχει διαμορφωθεί ο κόσμος. Και οι Boomers με τη σειρά τους είναι έξαλλοι με τη Gen Z για την τόση επικριτικότητα. Από ό,τι φαίνεται η Gen X είναι έξαλλη με τη ίδια τη γενιά της γιατί νιώθει ξεχασμένη. Γενικά, τι θα λέγατε να κάναμε μια μεγάλη ομαδική αγκαλιά, ξεχνώντας για λίγο όλα όσα μας χωρίζουν; Λίγη αγάπη μπορεί να κάνει τη διαφορά.

4. 

Σκέψου πριν ακυρώσεις

Οι έφηβοι κάνουν μερικές φορές σκληρά πράγματα. Συμπεριλαμβανομένου και του bullying. Η cancel culture, δηλαδή μια μορφή μποϊκοτάζ στα social media, έχει γίνει λίγο τάση και κάπως θα έπρεπε να μπει ένα μέτρο σε όλο αυτό. Ναι, είναι τέλειο το να μπορείς να ξεσκαρτάρεις τι είναι αληθινό και τι όχι, αλλά δεν είναι πάντα απαραίτητο όλο αυτό να γίνεται σε μορφή πολέμου.

5.

Ζήσε τη ζωή σαν να είναι ρομαντική κομεντί

Αν το να επιλέξεις να μην παντρευτείς τον μεγάλο σου έρωτα στα 18 είναι μια καλή ιδέα; Αν όσο και αν πονέσεις, ζήσεις τη ζωή σου στο μεταξύ και τον ξανασυναντήσεις τυχαία πέντε χρόνια πιο μετά; Πιο ώριμο, πιο ερωτεύσιμο; Σου εγγυάται κανείς ότι θα τον ξανασυναντήσεις; Όχι. Ωστόσο, οι εναλλακτικές ατόμων που θα σου προσφέρουν μια ζωή σαν σε ρομαντική κομεντί είναι πολλές.

6.

Προστάτευσε τον… acid mantle σου

Ναι ούτε εμείς ξέραμε τι σημαίνει αυτό. Είναι “η προστατευτική μεμβράνη από φυσικά έλαια, αμινοξέα και ιδρώτα που καλύπτει το δέρμα σου”. Τα πολλά scrub, οι αλκαλικές κρέμες και τα σαπούνια τον βλάπτουν. Το ρεζουμέ; Χρησιμοποιείς υπερβολικά πολλά προϊόντα στο δέρμα σου και περισσότερο το βλάπτεις παρά το βοηθάς.

7. 

Κοιμήσου τουλάχιστον μέχρι της 6 π.μ.

Έχεις αντιληφθεί την όλη τάση που έχουν ακολουθήσει κάποιοι άνθρωποι, ξυπνώντας στις 4 τα ξημερώματα; ΟΚ, δε μπορούμε να είμαστε όλοι σαν τον Tim Cook και τη Jennifer Aniston και να ξυπνάμε τόσο νωρίς χωρίς αυτό να τσακίσει το ανοσοποιητικό μας, τη διαύγειά μας ή την πίεση του αίματός μας. Ωστόσο, είναι πολύ γλυκό το ότι σκεφτήκαμε να το κάνουμε, έστω και για ένα λεπτό.

8. 

Αγόρασε όσα κολάν θες

Σύμφωνα με τη fashion director των New York Times, “Για τη Gen Y, τείνουν να είναι δείγματα lifestyle που περισσότερο έχουν να κάνουν με την υγεία και τη δραστηριότητα, παρά με το καθημερινό ντύσιμο. Για τη Gen Z, που απορρίπτει την επισημότητα και τις παραδοσιακές ταμπέλες, είναι απλά ένα basic, ένα ισοδύναμο των jeans. Είναι κάτι που φοράς χωρίς σκέψη”. Ναι, τα κολάν όλα αυτά.

9. 

Χρησιμοποίησε φυσιολογικά το μπάνιο του γραφείου

Ας είμαστε λίγο σοβαροί. Το να θες να πας τουαλέτα, κανονικά, αντιλαμβάνεσαι τι εννοώ, σημαίνει πως το σώμα σου λειτουργεί φυσιολογικά. Ήρθε η ώρα της κένωσης; Τέλεια. Πήγαινε κανονικά στο μπάνιο του γραφείου. Οι συνάδελφοί σου δεν ενδιαφέρονται καν.

10. 

Μάθε τον τύπο προσωπικότητάς σου

Ένας συντάκτης του Modern Love είναι σίγουρος πως τα Myers-Briggs Type είδη προσωπικότητας, όσο αμφιλεγόμενα και αν φαίνονται, ισχύουν και είναι πολύ βοηθητικά ακόμα και για να καταλάβεις αν ταιριάζεις με κάποιον ερωτικά. Λοιπόν, ποιος είναι ο δικός σου τύπος;

11.

Κάνε ένα μικρό διάλειμμα από το αλκοόλ

Τι θα έλεγες να γίνεις sober curious; Από εκείνους, δηλαδή, τους ενδιαφέροντες τύπους που αποφάσισαν να έχουν μια -πολύ- πιο συνειδητή σχέση με το αλκοόλ; Ναι, κυκλοφορούν ανάμεσά μας και είναι κάπως cool.

12.

Μην κάνεις τίποτα για 20 λεπτά

Είμαστε στο 2020 και εσύ δεν έχεις δώσει ακόμα μια ευκαιρία στον διαλογισμό; Μπορεί να μη δεις φωτοστέφανα που έχουν πάρει φωτιά ή ένα τεράστιο φως να βγαίνει από τη βάση της μέσης σου, πάντως η καθημερινότητά σου θα αλλάξει. Προς το καλύτερο.

13.

Ή μην κάνεις απολύτως τίποτα για περισσότερη ώρα

Το concept; Μάθε να μη νιώθεις τίποτα τώρα, για να νιώσεις περισσότερα αργότερα. Μια ομάδα από το Σαν Φρανσίσκο στερεί από τον εαυτό της διάφορες διαδικασίες. Από συζητήσεις μέχρι eye contact. Στόχος; Να νιώσει πολλά παραπάνω πράγματα αργότερα. “Ο εγκέφαλός σας και η βιολογία σας έχουν προσαρμοστεί σε υψηλά επίπεδα ερέθισμα, έτσι ώστε το σχέδιό μας είναι να επαναφέρουμε αυτούς τους υποδοχείς, ώστε να είστε πάλι κορεσμένοι”, δήλωσαν. Με λίγα λόγια, ζήσε για λίγο χωρίς κρεσέντο και θαυμαστικά. Τουλάχιστον για κάποιες μέρες.

featured image: New York Times