Η κάθε ερωτική κατάσταση είναι διαφορετική, ακριβώς επειδή την απαρτίζουν διαφορετικές προσωπικότητες. Ωστόσο, κάποιες συμπεριφορές, όσο cute και αν φαίνονται στο πρώτο ή το δεύτερο ραντεβού, δε… βολεύουν για το long game. Και δε μιλάμε για τα κλασικά, για παράδειγμα την υπερβολική ζήλια ή την αδιαφορία. Το να είναι ο άλλος κυριολεκτικά κρεμασμένος πάνω σου ή να σε προσβάλει με την παραμικρή αφορμή. Εδώ θα μιλήσουμε για 13 διακριτικά (ή και όχι) dealbreakers σε μια σχέση, που μπορεί να δικαιολογήσουν ακόμα και το ghosting.

Τα πάντα μετατρέπονται σε διαγωνισμό

Από το ποιος θα οδηγήσει, ποιος έχει την πιο δημιουργική δουλειά, μέχρι ποιος προσπαθεί περισσότερο για να λειτουργήσει αυτή η σχέση. Λίγη κόντρα μπορεί να κάνει τα πράγματα λίγο πιο ενδιαφέροντα, αλλά υπάρχει ένα όριο εδώ. Αν νιώθεις πως συνεχώς ανταγωνίζεστε, χωρίς καν να καταλαβαίνεις γιατί, αντιμετώπισε το. Δεν είναι υγιές.

Το να μην έχει καμία φιλοδοξία, στόχο, κατεύθυνση

Στην αρχή αυτοί οι άνθρωποι φαίνονται cool. Είναι εντελώς χαλαροί και το μόνο που θέλουν είναι να περνάνε καλά. Όλα πηγαίνουν τέλεια μέχρι να τους κάνεις την ερώτηση “ποιοι είναι οι στόχοι σου;” ή “τι θα κάνεις με το πτυχίο;”. Ξαφνικά, γίνονται όλα ξεκάθαρα. Δεν έχουν κανένα στόχο. Τελεία.

Η κακή υγιεινή. Προφανώς

Η κακή υγιεινή, η δυσοσμία κτλ. είναι ένας πολύ καλός λόγος να μην ξαναδείς κάποιον. Μεταξύ μας, πρόκειται και για έλλειψη σεβασμού. Το αντιλαμβάνεσαι, έτσι;

Το να είναι υπερβολικά σοβαρός και να καταλήγουν όλες οι συζητήσεις έντονες

ΟΚ, πρόκειται για έξυπνο τύπο, σκεπτόμενο. Όλα ρολλάρουν καλά μέχρι να συνειδητοποιήσεις πως δεν έχει γελάσει με κανένα αστείο σου. Βασικά, δεν έχει γελάσει καν, δεν έχεις δει τα δόντια του. Είναι νορμάλ να μην ταιριάζει το χιούμορ σας, αλλά η ανυπαρξία είναι θέμα.

Δεν μπορεί να πάρει τίποτα στα σοβαρά

Στην αντίπερα όχθη έχουμε τον τύπο που κάνει μόνο πλάκα. Είναι εκείνος που δε μπορεί να κάτσει χαλαρός για πέντε συνεχόμενα λεπτά ή να μην πει κάτι αστείο ακόμα και όταν έχετε μια τρυφερή στιγμή. Στην αρχή έχει πλάκα, αλλά αυτό θα οδηγήσει σε νεύρα, με μαθηματική ακρίβεια.

Δε σε ελκύει

Αν δεν σου αρέσει εμφανισιακά και δε σε ελκύει σεξουαλικά, δεν υπάρχει λόγος να το διατηρήσεις. Θα τελειώσει ούτως ή άλλως. Καλύτερα νωρίς για να μην πληγωθεί και κανείς.

Δεν σε προσέχει όταν μιλάς

Αυτό είναι SOS γενικά στο dating. Όταν κάποιος ενδιαφέρεται για εσένα, σε ακούει, σε προσέχει, δεν ξεχνάει τι του είπες πριν ένα λεπτό. Αν είσαι σε μια κατάσταση που νιώθεις ότι δεν κάνει ο άλλος focus σε όσα του λες, αγάπησε τον εαυτό σου και δείξε του την έξοδο.

Είναι κτητικός

Τεράστιο fed flag. Ένα άτομο που σου δείχνει από τόσο νωρίς την ένταση της ζήλιας του και σου κάνει σκηνές, δε θα έχει πλάκα αργότερα στη σχέση σας. Εκτός αν θες να δίνεις μονίμως αναφορά για όσα κάνεις. Δε νομίζω…

Ζει ακόμα στο παρελθόν

Είτε μιλάει για την πρώην του, είτε για τα ωραία χρόνια του Λυκείου, εσύ είσαι στο σήμερα και εκείνος στο χθες. Οπότε όχι.

Λέει κακίες και γενικά δε δείχνει σεβασμό

Αυτός ο τύπος δε σέβεται τα όρια σου. Και αν το κάνει τώρα που δεν σε ξέρει τόσο καλά, σκέψου τι σε περιμένει μετά.

Βγαίνει και με άλλες, αλλά σου το κρύβει

Στο επίπεδο των ραντεβού, είναι δεδομένο πως ο άλλος κρατάει τις εναλλακτικές του και βλέπει και άλλο κόσμο. Αν όμως σου έχει πει το αντίθετο, ότι δηλαδή θέλει να ασχοληθεί μόνο μαζί σου για να δει πού θα οδηγήσει αυτό μεταξύ σας, αλλά εσύ έχεις αποδείξεις πως λέει ψέματα, δε χρειάζεται να αναλύσουμε κάτι άλλο. Ναι, μπορείς να καταφύγεις και στο ghosting.

Δε μπορεί να επικοινωνήσει με κανέναν άλλο

Βγαίνεις με κάποιον που δε μπορεί να κοινωνικοποιηθεί για κανένα λόγο με τους φίλους σου; Αυτό δεν είναι καλό σημάδι. Προφανώς δεν προσπαθεί. Είναι άλλο το να είναι κανείς ντροπαλός, και άλλο το να μην κάνει καν την προσπάθεια, από ενδιαφέρον για τον άλλο τουλάχιστον.

Δε σε στηρίζει και είναι αγενής με όσα πιστεύεις

Μπορεί να έχετε διαφορετικές απόψεις σε ζητήματα όπως θρησκεία ή πολιτική ή τέχνες. Βασικά, στο οτιδήποτε. Όμως το να μη δέχεται τη γνώμη σου, να είναι αγενείς και να καταλήγουν οι συζητήσεις με ένταση και εσένα να προσπαθείς να κατευνάσεις τα πνεύματα, είναι too much. Γίνε φάντασμα.

Δες ακόμα:

5 λάθη που κάνουν οι άντρες στο πρώτο ραντεβού

featured image: Flipboard