Όταν πρόκειται για την ομορφιά, το Instagram είναι μία συνεχής πηγή έμπνευσης. Πριν ακόμη κλείσεις ραντεβού για κούρεμα ή χτένισμα έχεις ξοδέψει ένα διόλου ευκαταφρόνητο χρονικό διάστημα σκρολάροντας και ψάχνοντας το κατάλληλο look για το μελλοντικό σου hairstyle.  Ή αν νιώσεις ιδιαίτερα τολμηρή ακόμη και να δοκιμάσεις ένα insta-trend στο σπίτι.

Το τελευταίο trend με το οποίο έχουμε φάει κόλλημα; Πλεξούδα σε μορφή τριαντάφυλλου! Λες και το να κάνεις την κανονική πλεξούδα δεν ήταν αρκετά δύσκολο, η Alison Vasamis, η στυλίστρια που έκανε γνωστό το συγκεκριμένο hairstyle, μας ξυπνά τη δημουργική μας πλευρά.

“Για να δημιουργήσω την πλεξούδα με τα τριαντάφυλλα, ξεκινώ με μία μικρή κλασική πλεξούδα σε 3 τμήματα που την τυλίγω για να χρησιμεύσει ως το κεντρικό τμήμα του χτενίσματος.

Στη συνέχεια, εναλλάσσω μεταξύ κλασικού και ολλανδικού τύπου ψαροκόκκαλο το οποίες διαχωρίζω για να δημιουργήσω βάθος.

Τελειώνω με μία ολλανδική πλεξούδα που έχω χωρίσει πάλι σε 3 μέρη της οποίας ξεχωρίζω το τελευταίο της κομμάτι για να δημιουργήσω το εφέ του μεγάλου πετάλου ενός τριαντάφυλλου που έχει ανθίσει.”

Μπορεί να σου ακούγεται περίπλοκο, αλλά αν ακολουθήσεις σταδιακά τα βήματα και έχεις και κάποια έφεση στα hairstyles (και αρκετή υπομονή) όχι μόνο θα βγεις κερδισμένη αλλά θα έχεις δοκιμάσει και κάτι αρκετά διαφορετικό απ’ότι τη συνηθισμένη αλογοουρά ενώ επίσης θα έχεις βρει τρόπους να αναβαθμίσεις την κλασική πλεξούδα.

Δες επίσης: Κάνε τις τέλειες αφέλειες ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου

featured image: public.fr