playmobil-play-give-2016_%ce%b1%ce%b8%ce%b7%ce%bd%ce%ac

Μετά το ταξίδι στην Μάλτα και την μοναδική εμπειρία του να ζεις την δημιουργία όλων των φιγούρων PLAYMOBIL από το τα πόδια μέχρι τα μαλλιά και τα αξεσουάρ, ήρθε η ώρα να πάρεις δώρο στον ανιψιό σου και στο βαφτιστήρι σου που μόλις έμαθαν ότι είχες την ευκαιρία να πας στον ναό του Δία και της Αθηνάς, όταν εκείνα δεν ήξεραν καν ποιες είναι οι «μυστικές» φιγούρες της PLAYMOBIL.

Οι φιγούρες του Δία και της Αθηνάς, ήταν μια πρωτοβουλία της PLAYMOBIL Hellas, μετά από πολύχρονες και επίμονες παρακλήσεις μικρών και μεγάλων για φιγούρες PLAYMOBIL από την αρχαία Ελλάδα. Η επιλογή των δύο αυτών Θεών έγινε σε συνεργασία με το Μουσείο της Ακρόπολης, που στάθηκε πολύτιμος σύμβουλος στην ιστορικά σωστή δημιουργία τους. Κοινώς, να μην τους λείπει τίποτα, αφού μέχρι και τα γράμματα Ιερό του Δία είναι στα ελληνικά.

playmobil-play-give-2016_%ce%b4%ce%af%ce%b1%cf%82

Οι φιγούρες αυτές είναι μια δράση του PLAYMOBIL play&give το οποίο αποτελεί το πρώτο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρίας και για πρώτη φορά στα 5 χρόνια παρουσίας του προγράμματος στην ελληνική αγορά, η PLAYMOBIL Hellas έχει αποδείξει και με το παραπάνω την αλληλεγγύη της στα παιδιά που χρειάζονται τη στήριξή μας μέχρι σήμερα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δε, έχει προσφέρει ήδη 80.000€ για τη δημιουργία και την ενίσχυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, ΌΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, αποτελώντας σταθερό υποστηρικτή του έργου του Συλλόγου.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως για τη δημιουργία των συλλεκτικών αυτών φιγούρων των Θεών του Ολύμπου, χρειάστηκαν περισσότερα από δύο χρόνια ερευνών και προετοιμασίας, ώστε το αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικό με βάση όλα εκείνα που μας έχει διδάξει η ιστορία μας. Όμως, πρακτικά, οι φιγούρες του Δία και της Αθηνάς πήραν μορφή στο τεράστιο εργοστάσιο της PLAYMOBIL στη Μάλτα, όπου και κατασκευάζονται όλες οι φιγούρες της PLAYMOBIL. 

playmobil-play-give-2016_%ce%b1%ce%b8%ce%b7%ce%bd%ce%ac2

Όπως λοιπόν, κάθε φιγούρα PLAYMOBIL κατασκευάζεται με την υψηλότερη τεχνολογία, άριστα υλικά και με τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφαλείας για παιδικά παιχνίδια, έτσι και αυτές οι δύο θα έχουν την δυνατότητα να συνοδεύουν τα παιδιά στο παιχνίδι τους για πολλές δεκαετίες ακόμη. Εξ’ άλλου, Θεοί του Ολύμπου είναι αυτοί, αν δεν άντεχαν στον χρόνο θα είχαμε πρόβλημα.

Είπα παιδιά όμως και ξέχασα το σημαντικότερο πλεονέκτημα του να έχεις φιγούρες PLAYMOBIL σπίτι σου. Τις ζηλεύουν μέχρι και οι ενήλικες. Τι νομίζετε πως έκανε ευτυχισμένους τους δημοσιογράφους στο ταξίδι στη Μάλτα; Η Μάλτα ή οι φιγούρες PLAYMOBIL;

Έτσι, πριν σπεύσεις στο κοντινότερο παιχνιδάδικο με αφορμή το βαφτιστήρι σου που λάμπουν τα μάτια του κάθε φορά που ακούει PLAYMOBIL και την δική σου αγάπη σου για αυτές τις μικρές φιγούρες (κάποιος έχει βάλει παραπάνω λάδι απ’ ότι έπρεπε στο παιδί), πρέπει να σε ενημερώσω για το ότι δεν έρχονται μόνες τους στο κουτί.

playmobil-play-give-2016_%ce%b4%ce%af%ce%b1%cf%822

Η φιγούρα PLAYMOBIL του Δία συνοδεύεται από έναν αετό, σαν εκείνον που συντρόφευε παντού τον μεγαλύτερο Θεό του Ολύμπου αφού αποτελεί μέχρι σήμερα σύμβολο δύναμης και κυριαρχίας.  Μαζί του έχει τον κεραυνό και το Ιερό του Διός. Η Αθηνά από την άλλη, συνοδεύεται από μία κουκουβάγια και ένα φίδι. Η κουκουβάγια λέγεται πως ήταν το αγαπημένο πουλί της θεάς, αφού ήταν σύμβολο σοφίας και φρόνησης. Μαζί με την Θεά, υπάρχει και η ασπίδα της, η οποία ήταν αναπόσπαστο κομμάτι του ρουχισμού της. Η ασπίδα απεικονίζει το «γοργόνειο», μια γραφική αναπαράσταση με το κεφάλι της Μέδουσας που σκότωσε ο Περσέας και είχε ως στόχο να τρομάζει και να απομακρύνει τους εχθρούς που έβρισκε στον δρόμο της.

Η συσκευασία των δύο εμβληματικών αυτών φιγούρων έχει μία μικρή διαφορά συγκριτικά με τα συνηθισμένα κουτιά PLAYMOBIL καθώς, γύρω από τη φωτογραφία της μπροστινής πλευράς υπάρχει ένα “μαρμάρινο„ πλαίσιο, που υπογραμμίζει τον αρχαιοελληνικό χαρακτήρα του παιχνιδιού. Είναι από αυτές τις μικρές λεπτομέρειες που μετρούν.