Τα μεσημέρια με τον καύσωνα δεν έχεις και πολλές επιλογές. Έχεις ήδη δει το Normal People τρεις φορές και η ψυχούλα σου δεν αντέχει άλλο drama. Πας σε κάτι πιο ανάλαφρο, αλλά συνάμα σοβαρό, όπως είναι τα ντοκιμαντέρ. Στο Netflix θα βρεις μία μεγάλη λίστα τίτλων για να περάσεις τα ζεστά καλοκαιρινά μεσημέρια μαθαίνοντας και κάτι. Κάποια από αυτά κυκλοφόρησαν πρόσφατα, ενώ άλλα τα περιμένουμε μέσα στις επόμενες ημέρες.

Athlete A

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ καταγράφει το σκάνδαλο που δημιουργήθηκε στις ομάδες ενόργανης γυμναστικής που κακοποιούσαν τις αθλήτριες και συγκεκριμένα την ιστορία γύρω από τον Larry Nassar. Οι συγκεκριμένες αθλήτριες ξεκινούσαν την καριέρα τους από πολύ μικρές. Αυτό δεν εμπόδιζε τον εκάστοτε προπονητή να τους επιτίθεται αρχικά με λεκτική βία και bodyshaming, “γιατί έτσι έρχονται τα χρυσά μετάλλια”. Αργότερα, η λεκτική βία έγινε σωματική και σεξουαλική.

Disclosure

Όπως έχουμε ήδη πει, το Disclosure είναι από εκείνα τα ντοκιμαντέρ που θα πρέπει μία μέρα να διδάσκονται στα σχολεία. Καταγράφει όλη την πορεία της trans κοινότητας και το ρατσισμό που εκείνη βιώνει. Mέσα από παραδείγματα απεικόνισης των trans στα διάφορα media, είναι φανερό πως οι άνθρωποι αυτοί συνεχίζουν να βρίσκονται στο περιθώριο και να αντιμετωπίζονται επικριτικά.

#Anne Frank – Parallel Stories

Εδώ μπορείς να δεις την Helen Mirren να αφηγείται μία από τις τραγικότερες ιστορίες όλων των εποχών: αυτή της Άννας Φρανκ και των υπόλοιπων ανθρώπων που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα. Πρόκειται για μία αρκετά διαδεδομένη ιστορία. Μνημεία σε όλο τον κόσμο αφιερώθηκαν στην Άννα Φρανκ, το σπίτι της έγινε μουσείο και σε πολλές χωρές θα βρει κανείς μνημεία του Ολοκαυτώματος. Όλα αυτά για μία ιστορία που δε μπορεί να σβηστεί από κανένα μυαλό.

The Remix: Hip Hop X Fashion

Μπορεί να μη το παραδεχόμαστε συχνά, αλλά το χιπ χοπ και η μόδα είναι δύο άρρηκτα συνδεδεμένες. Πίσω από αυτή τη σύνδεση, υπάρχουν μερικές γυναίκες που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα πως το μουσικό κίνημα του χιπ χοπ επηρέασε τη μόδα. Αυτές τις γυναίκες εντόπισαν οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ και είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί τους.

The Speed Cubers

Έχεις προσπαθήσεις να λύσεις ποτέ έναν κύβο του Ρούμπικ; Ήξερες ότι κάποιοι διαγωνίζονται σε αυτό ή το έχουν και ως επάγγελμα; Αυτό το ντοκιμαντέρ καταγράφει την ιστορία 2 παγκόσμιων πρωταθλητών που έγιναν φίλοι μέσα από τέτοιους διαγωνισμούς. Βέβαια, όταν έρχεται η ώρα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα αφήνουν τις φιλίες για λίγο στην άκρη και επικεντρώνονται σε ένα και μόνο πράγμα: την ταχύτητα.