Το να διαλέξεις την κατάλληλη απόχρωση στη διακόσμηση του σπιτιού σου, μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα περίπλοκο.

Τα ουδέτερα χρώματα έχουν εδώ και καιρό παγιωθεί, αν θέλεις ο χώρος σου να είναι updated και stylish. Εκτός όμως από τις αποχρώσεις του μπεζ, καφέ και φυσικά το all time classic λευκό, φέτος φαίνεται ότι ένα ακόμα χρώμα κάνει δυναμικά την εμφάνισή του και επιβάλλεται στους χώρους του interior design. Πρόκειται για το navy blue, δηλαδή το ναυτικό μπλε. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που του έχουν ήδη δώσει τον τίτλο του νέου μαύρου.

Την περσινή χρονιά οι designers έπαιξαν πολύ με την παλέτα του γκρι, όμως η φετινή χρονιά έχει επηρεαστεί από τη σκανδιναβική παλέτα, που χρησιμοποιεί αποχρώσεις πλούσιες, θερμές προσπαθώντας να δώσει στον χώρο ένα δραματικό αποτέλεσμα. Έτσι το navy blue μοιάζει να είναι η ιδανική απόχρωση. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που το Pinterest την ενέταξε μέσα στα top trends του 2017.

4

Το ιδιαίτερο με αυτήν την απόχρωση είναι ότι έχει τη δική της προσωπικότητα και κεντρίζει τα βλέμματα σε όποιον χώρο κι αν ενταχθεί. Βγάζει δυναμισμό όπως και το γκρι, αλλά μπορεί να σταθεί και μόνο του. Επίσης συνδυάζεται άψογα με μεταλλικά χρώματα όπως είναι το χρυσό ή ο χαλκός, αλλά και με το σκούρο ξύλο, το μάρμαρο, ή το λευκό.

3

Ο πιο δυναμικό τρόπος για να “αγκαλιάσεις” αυτή την τάση είναι βάφοντας τους τοίχους σου. Έτσι θα προσδώσεις πολυτέλεια και βάθος στον χώρο. Αν όμως δεν είσαι ακόμα έτοιμη για μια τέτοια δραστική αλλαγή, μπορείς να επενδύσεις σε ένα κομμάτι κλειδί, για παράδειγμα στον καναπέ ή ακόμα και σε μικρότερες δόσεις όπως μερικά διακοσμητικά μαξιλάρια ή χαλιά.

2

Και να θυμάσαι το navy blue ταιριάζει σε κάθε χώρο του σπιτιού, όποιο κι αν είναι το στυλ σου. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το εντάξεις στην διακόσμησή και να το αφήσεις να πει τη δική του ιστορία!

www.luthers.gr  /  www.facebook.com/luthers.gr  /  instagram: luthers.gr

Photos: deardesigner.co.uk, www.livesimplybyannie.com, www.aol.com, www.ruemag.com