Με όση θετική ενέργεια και να ξυπνήσεις, όση yoga και να κάνεις χαλαρώνοντας το πρωί, κάποιος κατά την διάρκεια της ημέρας θα καταφέρει με μαγικό και ικανό τρόπο, να σου ταράξει το νευρικό σου σύστημα. Κοινώς να θες να τα σπάσεις όλα.

Μπορεί να είναι το αφεντικό σου στην δουλειά που για μία ακόμη μέρα δεν εκτίμησε τον χρόνο που αφιέρωσες για να κάνεις το project, ή που σου φώναξε για τα 10 λεπτά που καθυστέρησες να φτάσεις στο γραφείο, όταν εσύ είσαι πραγματικά συνεπής. Μπορεί να είναι μία κυρία στα μέσα μαζικής μεταφοράς που θα σε σπρώξει με όλο της το είναι προκειμένου να χωρέσει, όταν εκ των πραγμάτων αυτό δεν γίνεται. Εν ολίγοις μπορεί να είναι καθημερινά πραγματάκια που σε συνδυασμό με άλλα, σε εκνευρίζουν δίχως άλλο.

Επειδή λοιπόν τα νεύρα είναι πάντα ένας κακός σύμβουλος, τόσα και τόσα έχουν ειπωθεί άλλωστε πάνω σε αυτά, πρέπει να βρεις τα κουμπιά που θα σε βοηθήσουν να ηρεμήσεις, χωρίς να ξεσπάς σε τρίτους που δεν φταίνε και χωρίς να πρέπει να ζητάς συγγνώμες δεξιά και αριστερά.

  1. Μέτρα έως το 10

Είναι μια απλή μέθοδος που όμως βοηθάει πάρα πολύ. Δώσε λίγα δευτερόλεπτα στον εαυτό σου να ηρεμήσει και να σκεφτεί λογικά. Τουλάχιστον, δεν θα πεις πράγματα που θα ακουστούν πολύ άσχημα.

  1. Κινήσου όσο περισσότερο μπορείς

Αντί να κάθεσαι σε μία καρέκλα και να τρώγεσαι με τα ρούχα σου, πάρε τους δρόμους. Περπάτησε, ή ακόμα καλύτερα τρέξε στο πάρκο κοντά στο σπίτι σου. Κάνε οτιδήποτε έχει σχέση με κίνηση που θα σου αποσπάσει το μυαλό να σκέφτεται όσα σε ενόχλησαν και σε εκνεύρισαν.

  1. Άκου μουσική

Η μουσική είναι κάτι σαν φάρμακο. Βάλε λοιπόν μια playlist που θα σε χαλαρώσει ή εκείνη που σου φτιάξει την διάθεση στο λεπτό. Ιδανικά μπορείς και να χορέψεις με αυτήν.

  1. Κάνε ένα μπάνιο

Πάντα αποτελεί την κατάλληλη επιλογή όταν έχεις άγχος/θυμό/στεναχώρια. Ένα ζεστό μπάνιο δεν σου λύνει τα προβλήματα, αλλά σε ηρεμεί τουλάχιστον από αυτά.

  1. Μην τα κρατάς μέσα σου

Πολλές φορές επιβάλλεται να μιλήσεις και να εκφράσεις τα συναισθήματα σου. Αν κάτι σε ενόχλησε πολύ τότε πρέπει να το πεις, διαφορετικά διογκώνεις μια κατάσταση μέσα σου που δεν είναι υγιής για σένα.