Η Natalie Portman είναι μία γυναίκα που απασχολεί για τους σωστούς πάντα λόγους. Στη φετινή τελετή απονομής των Όσκαρ, εμφανίστηκε φορώντας ένα φόρεμα του οίκου Dior, και μία μαύρη κάπα. Μία μαύρη κάπα με κεντημένα σε χρυσό τα ονόματα των γυναικών που απουσίαζαν φέτος από τις υποψηφιότητες των Όσκαρ σκηνοθεσίας. Αυτή είναι η Natalie Portman.

10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τη Natalie Portman
vanityfair.com

Διάβασε παρακάτω όσα χρειάζεται να ξέρεις γι’αυτή

1. Η Natalie, είναι 39 ετών και μοιράζεται τα γενέθλια της στις 9 Ιουνίου με τη μητέρα της, που είναι επίσης και μάνατζερ της.

2. Γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ, και σε ηλικία 3 ετών, μετακόμισε με τους γονείς της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει διπλή υπηκοότητα, αμερικανική και ισραηλινή. Μιλάει εβραϊκά, αγγλικά, γαλλικά, ιαπωνικά, γερμανικά και αραβικά.

3. Τη γνωρίσαμε το 1994. Ήταν μόλις 13 ετών, όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία του Luc Besson, “Léon”.

4. Το 1999, έπαιξε στην ταινία “Star Wars : Episode 1 – The Phantom Menace”. Λίγα χρόνια αργότερα, παραδέχτηκε πως μέχρι να πάρει τον ρόλο στην ταινία, δε μπορούσε να ξεχωρίσει το “Star Wars” από το “Star Trek”.

vanityfair.com

5. Στην πρεμιέρα της ταινίας, δεν πήγε. Προτίμησε να διαβάσει για τις τελικές εξετάσεις που έδινε εκείνη τη χρονιά.

6. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Harvard, αποφοίτησε το 2003. Δεν την ενδιέφερε πόσο χρόνο θα έπαιρνε το πανεπιστήμιο από την καριέρα της. Σύμφωνα με δήλωση της, είναι καλύτερο να είσαι έξυπνη, παρά σταρ του σινεμά!

7. Έχει IQ 140.

8. Δύο εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικές εφημερίδες. Το 2006, έδωσε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Columbia για την τρομοκρατία.

9. Το 2005, για τις ανάγκες του ρόλου της στην ταινία “V for Vendetta”, ξύρισε τα μαλλιά της. Για την ολοκλήρωση της σκηνής χρειάστηκε μονάχα ένα γύρισμα.

10. Κέρδισε το πρώτο της όσκαρ το 2010 ως Nina Sayers στην ταινία του Darren Aronofsky, “Black Swan”. Η Nina ήταν μπαλαρίνα. Τα μαθήματα μπαλέτου που έκανε η Natalie για να προετοιμαστεί, τα πλήρωσε όλα μόνη της. Σήμερα, είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά με τον χορογράφο της ταινίας Benjamin Millepied.

Είναι έξυπνη, δυναμική και αδιαμφισβήτητα ταλαντούχα. Είναι γυναίκα πρότυπο και σίγουρα έχουμε πολλά ακόμα να δούμε από εκείνη.

featured image: Variety