Να γιατί διαβάζεις παλιά μηνύματα του πρώην σου

Τα γραπτά μηνύματα είναι η λεγόμενη «κληρονομιά» κάθε σχέσης. Ακόμη και μετά από πολύ καιρό αφού έχεις χωρίσει με κάποιον, μπορεί να διαβάσεις μία συνομιλία 5 λεπτών και να καταλάβεις πως αισθανόσουν τότε και τι ατμόσφαιρα επικρατούσε ανάμεσά σας. Τα ευχάριστα ή τα δυσάρεστα συναισθήματα είναι αυτά που σε βασανίζουν περισσότερο. Νιώθεις πως οι αναμνήσεις σε πονάνε πολύ παραπάνω από όσο νόμιζες και πολύ γρήγορα βγαίνει από το στόμα σου το «μου λείπεις». 

Υπάρχουν δεκάδες προφάσεις για να ανοίξεις και πάλι τα μηνύματα σας. Μπορεί επειδή μπορεί να νιώθεις μοναξιά και να έχεις αμφιβολίες αν ήταν καλή ιδέα να χωρίσετε, επειδή δήθεν θες να δείξεις κάτι στην κολλητή σου ή για να διαβάσεις τους τσακωμούς σας και να σιγουρευτείς ότι πήρες τη σωστή απόφαση να χωρίσετε. Ο βασικός όμως λόγος που μπαίνεις και πάλι στη διαδικασία να τα δεις… είναι ότι τον θες πίσω!

Η ανάγκη σου να επικοινωνήσεις πάλι μαζί του, να του στείλεις ένα απλό «τι κάνεις;», να χαζέψεις τις φωτογραφίες από τα ταξίδια σας και να διαβάσεις τα όμορφα λόγια που σου έλεγε, στοιχειώνει τα βράδια σου και σ αυτό το σημείο ανοίγεις πάλι τη συνομιλία σας στο Facebook ή στο κινητό. Σπαταλάς σχεδόν όλη τη νύχτα για να εντοπίσεις και πάλι τον τρόπο που σε προσέγγιζε στην αρχή της σχέσης σας, να θυμηθείς τι του άρεσε να σου λέει και πως λύνατε μαζί τα προβλήματα μέρα με τη μέρα. Εύχεσαι να σε πάρει ο ύπνος για να ξεχάσεις όλες αυτές τις σκέψεις που τριγυρνούν μέσα στο μυαλό σου και να βάλεις πάλι μπροστά τη λογική.

Μέσα σε όλα αυτά, έχω να σου δώσω μία συμβουλή. Τα βράδια που θα πιάνεις τον εαυτό σου να λυγίζει και να τον σκέφτεται ξανά, κλείσε τα μάτια σου και σκέψου όλα εκείνα που σε έκαναν να φτάσεις στο χωρισμό. Εκείνα που σε πλήγωσαν και σε στεναχώρησαν. Πολύ γρήγορα θα συνειδητοποιήσεις πως όσο συναίσθημα και αν υπάρχει, όταν ραγίσει το γυαλί, δεν ξανά κολλάει εύκολα. Μην κουράζεις το μυαλό σου με τέτοιες σκέψεις και περίμενε τη στιγμή που δε θα σε νοιάζει τόσο που δε θα σε νοιάζει ακόμα και να διαγράψεις και εντελώς τις συνομιλίες σας!

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.