Ένα ζευγάρι είναι προφανές ότι δεν πρέπει να κρύβει πράγματα ο ένας απ’τον άλλον, ωστόσο δεν χρειάζεται ο φίλος σου να ξέρει όλες σου τις κινήσεις ανά λεπτό. Αυτό αρρωσταίνει την σχέση και περισσότερο εκείνον που δίνει λογαριασμό. Μάντεψε, εσένα. Το λίγο μυστήριο όμως ποτέ δεν πλήγωσε κανέναν, και όταν λέω μυστήριο δεν εννοώ να έχει η σχέση σου οικονομικά προβλήματα και να μην το ξέρεις.

Είναι κάποια μυστικά λοιπόν που και ο ίδιος ο σύντροφος σου δεν θα σου πει ποτέ, αλλά δεν πειράζει. Θα ζήσεις και χωρίς αυτά μαζί του.

1. Ένα θέμα του στην δουλειά

Μόνο όταν φτάσει στα πρόθυρα απόλυσης ή παραίτησης πρόκειται να μάθεις ακριβώς τι πρόβλημα έχει στην δουλειά. Γιατί; Γιατί η περηφάνια είναι μεγάλη. Κι αν εκείνος νιώθει απογοητευμένος με την υπάρχουσα κατάσταση, γιατί να απογοητεύσει κι εσένα; Αυτό για εκείνον θα ήταν ακόμα πιο στενάχωρο.

2. Βρήκε κάποια άλλη πιο ελκυστική

Όλοι βρίσκουμε ανθρώπους στον δρόμο ελκυστικούς, αλλά χρειάζεται όντως να το αναφέρουμε στην σχέση μας; Η απάντηση είναι ένα μεγάλο όχι. Όσο ο σύντροφος σου δεν δίνει δικαιωμάτα και απλά προσέχει γύρω του, είναι φυσικό και νορμάλ.

3. Κρύβει πράγματα απ’το παρελθόν

Πράγματα που συνέβησαν σε πιο μικρή ηλικία, πράγματα που συνέβησαν με την προηγούμενη σχέση του, μια απιστία για παράδειγμα και οτιδήποτε αφορά στο παρελθόν και προφανώς δεν έχει καμία σημασία. Άλλωστε δεν μπορείς να τον κρίνεις για κάτι που έγινε χθες, αλλά γιατί που έγινε σήμερα.

4. Ένα τσακωμό με φίλο του

Όσο εσύ θα δίνεις αναλυτικές πληροφορίες για τον τσακωμό με τη φίλη σου, εκείνος θα ακούει αλλά δεν θα σου αναφέρει τον δικό του. Σε αυτή την περίπτωση δεν το αποκαλείς ως μυστικό αυτό, αλλά κυρίως ως ένα συμβάν που εκείνος δεν θέλει να αναφερθεί γιατί μπορεί να τον εκνευρίσει ή να τον αναστατώσει. Αν πάλι τελικά σου μιλήσει γι’αυτό, θα σου πει το 1/3 από όσα ισχύουν στην πραγματικότητα.

5. Το δώρο που του πήρες στα γενέθλια του

Δεν θα μάθεις ποτέ αν ο ενθουσιασμός που έδειξε όταν άνοιξε το δώρο που του πήρες, ήταν αληθινός ή ψεύτικος για να μην σε στεναχωρήσει. Κάποιες φορές όντως είναι καλύτερο να μην πεις τίποτα παραπάνω από ένα ευχαριστώ.

6. Κάτι που έκανε κάποιος φίλος σου και δεν ήταν καλό

Μικρό ή όχι, σοβαρό ή μεγάλο, θα προτιμήσει να το κρατήσει για τον εαυτό του, παρά να αναμειχθεί σε καταστάσεις που δεν θέλει. Όσο αυτό το μυστικό δεν μπορεί να επηρεάσει σε κάτι εσένα, δεν πρόκειται να μιλήσει.