Γνωρίζεις τι καθοριστικό ρόλο παίζει στο δέρμα σου το face wash που χρησιμοποιείς καθημερινά; Εάν δεν το έχεις σκεφτεί ποτέ, αυτό είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση της υγρασίας στην επιδερμίδα σου.

Επίσης εάν χρησιμοποιείς το σωστό προϊόν το δέρμα σου φαίνεται πιο λαμπερό ή ματ ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλεις. Έτσι προλαμβάνεις και την εμφάνιση ανεπιθύμητης ακμής. Κι όμως, οι περισσότερες από εμάς ναι μεν δίνουμε βάση στο ντεμακιγιάζ, αλλά ίσως δε δίνουμε τόση σημασία στα προϊόντα που επιλέγουμε.

Μέσα στην ημέρα, ειδικά όταν έχουμε μια γεμάτη εβδομάδα με πολλές δραστηριότητες θα παρατηρήσεις ότι μπορεί να πλύνεις το πρόσωπο σου αρκετές φορές. Ειδικά εάν η μέρα σου περιλαμβάνει και επίσκεψη στο γυμναστήριο τότε είναι σίγουρο πως μπορεί να ξεπλυθείς μέχρι και τρεις φορές παραπάνω. Η συχνή χρήση προϊόντων καθαρισμού μέσα στην ημέρα όμως αφυδατώνει το δέρμα και μπορεί να το οδηγήσει στο να ξεφλουδίζει. Γι’ αυτό το λόγο απέφυγε τα αφρώδη καθαριστικά και διάλεξε για καθημερνή χρήση κρεμώδη γαλακτώματα. Με αυτό τον τρόπο θα προλαμβάνεις τυχόν ενοχλήσεις στο δέρμα και θα διατηρείς την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη και καθαρή.

ondreabarb.com

Εάν κάποιο βραδύ το περάσεις εκτός σπιτιού, είναι λογικό πως δεν θα μπορέσεις να πάρεις μαζί σου όλα τα προϊόντα της βραδινής σου ρουτίνας. Η πιο εύκολη λύση είναι να έχεις στην τσάντα μαντιλάκια ντεμακιγιάζ. Καλό θα ήταν να επιλέξεις μαντιλάκια που περιέχουν γλυκερίνη ή Shea butter. Ειδικά εάν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο, κοκκινίζει εύκολα ή έχεις φαγούρα. Αυτά θα παρέχουν στο δέρμα σου ενυδάτωση. Επίσης, να κοιτάς πάντα στη συσκευασία εάν είναι κατάλληλα για ευαίσθητο δέρμα για να μην το ταλαιπωρείς.

Υπάρχουν όμως και οι ήμερες που είσαι πολύ κουρασμένη και το μόνο που θέλεις είναι να ξαπλώσεις με τα ρούχα και να κοιμηθείς. Έτσι, ενώ θα κάνεις το ζεστό σου μπάνιο ταυτόχρονα θα ξεπλύνεις βιαστικά το πρόσωπο σου. Δυστυχώς για όλες εμάς με αυτή την τακτική το δέρμα σου γίνεται πολύ ευαίσθητο. Ταυτόχρονα, απομακρύνεις τα φυσικά καλά έλαια που υπάρχουν στην επιδερμίδα και αυτή η ξηροδερμία μπορεί να οδηγήσει στην πρόωρη γήρανση του δέρματος. Οπότε μείνε πιστή στο double cleansing, άκου την επιδερμίδα σου και φρόντισε να την περιποιείσαι πάντα με τα κατάλληλα προϊόντα.

Δες ακόμα:

4 συνήθειες που δεν φανταζόσουν ότι προκαλούν ακμή

Tips για μέγιστη ενυδάτωση κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το ντους


featured image: MODA