Μερικές φορές χρειάζεσαι μια ώθηση για να δεις τι είναι αυτό που πραγματικά αγαπάς  και να βρεις το δικό σου μονοπάτι.Tα κοσμήματα “Moloko plus” δημιουργήθηκαν την καλύτερη στιγμή όταν  οι συνθήκες ήταν οι κατάλληλες για να φτιαχνούν μικρά, υπέροχα κομψοτεχνήματα.

13836062_10210697756023804_71273137_o

Iδιαίτερα κοσμήματα με διάθεση για λιτότητα και τάση προς το απλό αλλά μοντέρνο. Πως προέκυψε το Moloko plus σαν brand αλλά και σαν brand name;

Ήταν μια περίοδος που στα επαγγελματικά μου δεν υπήρχε καμιά εξέλιξη. Τα κοσμήματα ήταν μονάχα ένα χόμπι το οποίο έπειτα έγινε μανία. Όταν ήρθε η απόλυση, το χόμπι ήταν το αγχολυτικό που έγινε εξάρτηση. Έτσι ήρθαν τα πρώτα moloko+. Το όνομα το δανείστηκα από μια αγαπημένη ταινία, το κουρδιστό πορτοκαλί, στην οποία οι ήρωες πίνουν ένα κοκτέιλ από γάλα και ναρκωτικά που το ονομάζουν moloko plus.

Πότε αντιλήφθηκες πως η κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων μπορεί να λειτουργήσει σαν κάτι όχι ερασιτεχνικό αλλά επαγγελματικό, πουλώντας τα κοσμήματα σου;

Στην ουσία η απόφαση να αφοσιωθώ μόνο με αυτό ήταν ρίσκο. Δεν ήξερα πως θα εξελιχθεί αλλά το ένστικτο μου και οι άνθρωποι μου, μου φώναζαν καν’ το!

Ποιό ήταν το πρώτο κόσμημα που πούλησες και ποιο είδος (πχ βραχιόλια,δαχτυλίδια) είναι το δικό σου αγαπημένο είδος που φοράς πιο συχνά;

Ήταν το best seller μου parallel ring και θυμάμαι ότι το είχε παραγγείλει μια κοπέλα από Ιαπωνία. Το δικό μου αγαπημένο είδος είναι μακράν τα σκουλαρίκια. Ειδικά τα ear climbers και τα ear cuffs. Δευτέρα έρχονται τα δαχτυλίδια.

Τι μπορεί να βρει κάποιος στη συλλογή του Moloko plus;

Σίγουρα δεν θα βρεις βαριά και φορτωμένα κομμάτια. Είμαστε οπαδοί των απλών γραμμών οπότε τα κοσμήματα μας είναι μίνιμαλ που άλλοτε έχουν γεωμετρική κ άλλοτε ρομαντική προσέγγιση. Επίσης μας αρεσει όταν υλοποιούμε την ιδέα του πελάτη, κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο που το έχει φανταστεί κάπως.

Ποιά θα έλεγες πως είναι η μεγαλύτερη δυσκολία στη κατασκευή των κοσμημάτων σου και ποιό το δικό σου αγαπημένο υλικό επεξεργασίας;

Το σχέδιο. Να σχεδιάσεις κάτι που εκτός από όμορφο, εντυπωσιακό κτλ να είναι λειτουργικό και άνετο. Τα υπόλοιπα είναι τεχνική. Δεν ξέρω αν είναι το πιο δύσκολο αλλά είναι το πιο σημαντικό. Αγαπώ το ασήμι και τους ημιπολύτιμους λιθους με τα οποία δουλεύουμε πιο πολύ.

Που μπορούμε να βρούμε τα κοσμήματα του Μoloko plus;

Μπορείτε να τα βρείτε στο Facebook: www.facebook.com/molokopl στο eshop: www.etsy.com/shop/molokoplusjewelry και στο εργαστήριο μας στο Νέο Κόσμο όπου πλέον δουλεύω με τον άντρα μου κ παρέα το σκυλάκι μας τη Φρίντα. Για τον Αύγουστο θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα για να γεμίσουμε μπαταριές κ να ανανεωθούμε οπότε δίνουμε ραντεβού τον Σεπτέμβρη!

13823658_10210697880826924_707395738_n

13652443_10210697880746922_732808919_n