Καθόμουν άνετα στον καναπέ της φίλης μου Δανάης όταν η αδερφή της Μένη, μου είπε ότι περπατώντας στα Εξάρχεια έπεσε πάνω στον πιο kinky καθρέπτη που είχε ποτέ συναντήσει.

Ήταν ένα γυναικείο αιδοίο σε έντονο χρώμα, που στο εσωτερικό του μπορούσες να κοιτάξεις το είδωλό σου. Μου ακούστηκε υπέροχο και έψαξα να το βρω. Όταν το είδα ήταν ακόμη ωραιότερο από όσο το είχα φανταστεί. Ένας avant garde καλλιτέχνης προσφέρει ανάσες εκκεντρικότητας στον αστικό ιστό. Ήθελα να μάθω περισσότερα γι αυτόν που υπογράφει τα έργα του ως «Coxx Ceramics» και επικοινώνησα μαζί του.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Coxx ceramics (@coxx_ceramics)

Τότε, βρέθηκα αντιμέτωπη με μια ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη: Τον γνώριζα από τότε που ήταν 5 ετών, καθώς όπως μου είπε ο ίδιος, ήταν ο μικρός αδερφός της συμμαθήτριας και διπλανής μου σε όλο το δημοτικό σχολείο, με την οποία χαθήκαμε στην μετέπειτα ζωή μας καθώς έφυγε για σπουδές στο εξωτερικό. Θυμάμαι πως χοροπηδούσε πάνω στο κρεβάτι του προσπαθώντας να φτάσει μέχρι το ταβάνι και ομολογώ πως ήταν πολύ κοντά στο να τα καταφέρει, ενώ του άρεσε να πηγαίνει σε παραστάσεις παιδικού θεάτρου.

O ίδιος γράφει στη λεζάντα του πρώτου καθρέφτη σε σχήμα αιδοίου που ανέβασε στον επίσημο λογαριασμό του coxx_ceramics στο Instagram: «It took me 3 years to decide to finish this, some say I have never seen one. My first vagina mirror. It is made out of resin.»

Τις πρώτες του απόπειρες με πηλό τις έκανε πριν από περίπου πέντε χρόνια και ασχολήθηκε με την κεραμική κατά τύχη. Στο εργαστήριό του δεν παραδίδονται μαθήματα, γεννιέται απλά η τέχνη του. Όλα τα έργα του σχεδιάζονται στον υπολογιστή, εκτυπώνονται και πάνω σε αυτά φτιάχνονται καλούπια από γύψο. Δουλεύει κυρίως με χυτούς, δηλαδή ρευστούς πηλούς και τα έργα του έχουν σίγουρα κάτι να πουν. Μπορεί να ξεκίνησε σαν χόμπι, ωστόσο πλέον έργα του βρίσκονται σε πολλές μεγάλες γκαλερί στις οποίες μπορεί κάποιος να τα αποκτήσει και να τα τοποθετήσει στο χώρο του όπου σίγουρα θα είναι το statement κομμάτι της διακόσμησης.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Coxx ceramics (@coxx_ceramics)

Μπορείς να τσεκάρεις τη δουλειά του στο Instagram @coxx_ceramics ή αν έχεις την τύχη, να κοιτάξεις το είδωλό σου σε ένα καθρέπτη αιδοίο που θα βρεις κολλημένο κάπου στα στενά του κέντρου. Θα είναι σα να ψάχνεις το χαμένο θησαυρό. Και να τον βρίσκεις.