Όπως στο πρόσωπο έτσι και στα μαλλιά, ψάχνουμε για εκείνα τα προϊόντα που θα καλύψουν τις ανάγκες μας και θα πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες μας, όλο τον χρόνο. Αυτό όμως είναι καμιά φορά δύσκολο να επιτευχθεί. Ειδικά στα μαλλιά, οι επιλογές είναι πολλές, ενώ οι ανάγκες διαχωρίζονται με βάση τον τύπο μαλλιών ή το αποτέλεσμα.

Πως όμως μπορείς σαν βρεις τα κατάλληλα προϊόντα για σένα χωρίς να χρησιμοποιείς περισσότερα απ’ όσα χρειάζεσαι;

Εδώ μπαίνει στην κουβέντα, η ραγδαία αναπτυσσόμενη τάση που ακούει στο όνομα «εξατομικευμένη φροντίδα μαλλιών». Με λίγα λόγια, κάποιες εταιρείες δημιουργούν προϊόντα εξ’ ολοκλήρου πάνω στις ανάγκες και τις επιθυμίες σου. Εσύ συμπληρώνεις ένα ερωτηματολόγιο online και λαμβάνεις στο σπίτι το ειδικά σχεδιασμένο σαμπουάν, conditioner και μάσκα για εσένα. Τα προϊόντα αυτά δημιουργούνται με βάση τις ανάγκες των μαλλιών σου και τα αποτελέσματα που θες.

Αξίζει να δοκιμάσεις μια εξατομικευμένη ρουτίνα περιποίησης μαλλιών εάν τα μαλλιά σου φριζάρουν πολύ και είναι μη διαχειρίσιμα, σπάνε εύκολα και μεγαλώνουν δύσκολα ή δεν έχεις καταφέρει να πετύχεις τα επιθυμητά σου αποτελέσματα μετά από σειρά δοκιμών διαφορετικών μαρκών. Η διαδικασία έχεις ως εξής. Συμπληρώνεις το οnline ερωτηματολόγιο που συνήθως ζητάει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ζωής σου, τον τύπο μαλλιών σου και τους στόχους σου.

Έπειτα, οι εξειδικευμένοι επιστήμονες της εκάστοτε εταιρείας επιλέγουν τα καταλληλότερα συστατικά για εσένα και δημιουργούν τα προϊόντα σου. Συχνά, αυτές οι εταιρείες λειτουργούν με συνδρομητικό μοντέλο για να αναπληρώνεις εύκολα το σαμπουάν και το conditioner σου.

Το βασικό πλεονέκτημα της εξατομικευμένης περιποίησης μαλλιών είναι ότι τα προϊόντα είναι αποκλειστικά σχεδιασμένα για εσένα

Έτσι, θα μπορέσεις να δεις τα αποτελέσματα που θες πιο σύντομα, γλυτώνοντας την ατελέσφορη αναζήτηση προϊόντων. Επίσης, είναι πολύ εύκολο και απλό να διατηρήσεις μια σταθερή ρουτίνα περιποίησης όλο το χρόνο. Από την άλλη, χρειάζεται να σιγουρέψεις ότι η εταιρεία πράγματι προσαρμόζει τα συστατικά στις απαντήσεις σου στο ερωτηματολόγιο.

Αυτό είναι καίριο αφού το κλειδί της επιτυχίας των προϊόντων είναι τα συστατικά. Βέβαια, η εξατομικευμένη φροντίδα δεν αντικαθιστά τα συχνά κουρέματα και την αναγκαιότητα της μείωσης φθοράς στα μαλλιά από τη θερμότητα.

Παρόλο που τα προϊόντα θα είναι πιο αποτελεσματικά από τα κλασικά προϊόντα του εμπορίου, δεν αρκούν για να επανορθώσουν τη φθορά που προκαλείται από τα προϊόντα styling και τα αραιά κουρέματα. Όμως, ο συνδυασμός τους με σωστή περιποίηση θα κάνει τα μαλλιά των ονείρων σου πραγματικότητα!