Είναι λογικό να είσαι και εσύ πολύ φοβισμένη και αγχωμένη λόγω της κατάστασης των τελευταίων μηνών. Δεν είσαι όμως μόνη. Αισθανόμαστε όλοι κάπως έτσι. Εάν υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις για να μείνεις ήρεμη -και κυρίως απασχολημένη- μέσα σε αυτό το χάος είναι σίγουρα ένα καλό ξεκαθάρισμα. Σίγουρα έχεις κάνει στα καλλυντικά, στα κοσμήματά σου, μήπως και στα ρούχα σου; Έχεις σκεφτεί όμως ότι ίσως παραμελείς το ξεκαθάρισμα στα εσώρουχά σου;

Παρακάτω θα βρεις 5 ιδανικές ασχολίες που σχετίζονται με τα εσώρουχά σου, για αυτήν την περίοδο.

Πέτα ότι δεν σου κάνει πια

Το ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο να πετάξεις τα παλιά εσώρουχά σου. Συνεχίζεις να τα αποθηκεύεις για μια συγκεκριμένη περίσταση ή ελπίζεις να σου ταιριάζουν κάποια μέρα. Αλλά πίστεψέ μας.  Τώρα είναι μια καλή στιγμή να δοκιμάσεις καθένα από αυτά και να ελέγξεις αν σου ταιριάζουν ακόμα καλά. Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ χαλαρά αλλά ούτε πολύ σφιχτά.

Αποχωρίσου όλα τα παλιά -και ταλαιπωρημένα- εσώρουχα

Ας το δεχτούμε. Είμαστε όλες ένοχες για τη διατήρηση εκείνων των υπερ-παλιών εσωρούχων που έχουν χάσει την ελαστικότητά τους ή έχουν φθαρεί. Συμφωνούμε ότι είναι εξαιρετικά άνετα, κυρίως για τον ύπνο, αλλά πρέπει να επενδύσεις σε μερικά νέα κομψά εσώρουχα για να συμβαδίσεις με το παιχνίδι #underfashion. Τα σωστά εσώρουχα είναι το θεμέλιο για το ντύσιμό σου. Χρησιμοποίησε αυτόν τον χρόνο της καραντίνας για να περιηγηθείς στην τελευταία συλλογή των αγαπημένων σου εσωρούχων.

Αυξομείωσε τις τιράντες των σουτιέν

Πολλές γυναίκες δεν το έχουν αυτό στο μυαλό τους μετά την αγορά του σουτιέν. Εάν το σουτιέν σου ταίριαζε καλά για τους πρώτους δύο μήνες και πρόσφατα έχεις παρατηρήσει ότι οι τιράντες πέφτουν από τον ώμο σου, θα πρέπει να εξετάσεις το ενδεχόμενο να τις ”στερεώσεις” καλύτερα. Οι τιράντες από τα σουτιέν τείνουν να χάνουν την ελαστικότητά τους μετά τις πολλαπλές πλύσεις και την φυσική φθορά. Οπότε μην ξεχνάς να τις αναπροσαρμόζεις εάν νιώθεις ότι κάτι σε ενοχλεί.

Πλύσιμο στο χέρι

Οι περισσότερες από εμάς βάζουμε συνέχεια τα σουτιέν μας στο πλυντήριο ρούχων. Αυτό συντομεύει τη διάρκεια ζωής των αγαπημένων σου σουτιέν όμως, καθώς είναι πολύ ευαίσθητα. Χαλάει το σχήμα των cups και οι τιράντες είναι πολύ πιθανό να βγαίνουν. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να μουλιάσεις το σουτιέν σου σε κρύο νερό αναμεμιγμένο με λίγο ήπιο απορρυπαντικό και να το ξεπλύνεις μετά από 20 λεπτά. Βεβαιώσου ότι δεν ασκείς μεγάλη πίεση.

Αποθήκευέ τα σωστά

Εάν εξακολουθείς να μην έχεις τον κατάλληλο χώρο αποθήκευσης για τα εσώρουχά σου, αυτή είναι μια καλή στιγμή για να κάνεις κάποιο DIY. Εάν δεν έχεις αρκετό χώρο στην ντουλάπα σου για να αφιερώσεις ένα ειδικό συρτάρι για τα σουτιέν σου μόνο, τότε απλώς τοποθέτησε τα σε μικρές κρεμάστρες. Και τα υπόλοιπα εσώρουχα ίσως σε μικρά κουτιά σε άλλο σημείο της ντουλάπας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να βεβαιωθείς ότι το σχήμα του σουτιέν θα παραμείνει άθικτο!

Ελπίζουμε ότι αυτές οι συμβουλές για το ξεκαθάρισμα εσωρούχων θα σε βοηθήσουν και να περάσεις το χρόνο σου κατά την περίοδο καραντίνας με παραγωγικό τρόπο αλλά και να κάνεις τη ζωή των εσωρούχων σου λίγο πιο εύκολη και οργανωμένη!

featured photo: Twenty20.com/mespilman