Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε πως γνωρίζουμε τα πάντα γύρω από τον σύντροφό μας. Άλλωστε, μέρος του να αισθάνεσαι πως είστε στο ίδιο μήκος κύματος είναι να πιστεύεις πως τον γνωρίζεις πολύ καλά.

Όμως, είναι εύκολο να προσπεράσεις αυτά τα μικρά «τυφλά σημεία». Αυτά που δεν τους δίνεις αρκετή σημασία, όμως ίσως θα έπρεπε. Ειδικά, όταν μερικά από αυτά αποτελούν από μόνα τους red flags.

Δεν έχεις γνωρίσει τους φίλους του

Οι φίλοι είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Είναι άλλωστε η οικογένεια που επιλέγουμε. Αν είσαι μαζί με τον σύντροφό σου μερικούς μήνες κι ακόμα δεν τους έχεις γνωρίσει, τότε ίσως χρειάζεται να επανεξετάσεις τη σχέση σας. Είναι σημαντικό να ξέρεις τι άνθρωπος είναι και πέρα από τη σχέση σας, να τον δεις να αλληλοεπιδρά με τους κοντινούς του ανθρώπους. Εκτός λοιπόν από το να ακούς ιστορίες γι’ αυτούς, χρειάζεται να τους γνωρίσεις κιόλας.

Έχει πολλά ενδιαφέροντα και δεν σε συμπεριλαμβάνει σε αυτά

Εδώ χρειάζεται ένα disclaimer: Είναι λογικό για δύο ανθρώπους σε μία σχέση να έχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα. Να θέλουν να περνάνε χρόνο μόνοι τους κάνοντας αυτό που λατρεύουν. Όμως, αν νιώθεις πως ο σύντροφός σου έχει μία τελείως διαφορετική κοινωνική ζωή από αυτή που έχετε μαζί, αυτό είναι κάτι διαφορετικό και σίγουρα χρειάζεται να το συζητήσεις.

Δεν μιλάει για τα παιδικά του χρόνια

Αν έχεις προσπαθήσει αρκετές φορές, αλλά εκείνος αρνείται να σου μιλήσει για τα παιδικά του χρόνια, τότε ίσως προσπαθεί να σου κρύψει κάτι. Συνήθως, κάποιος αποφεύγει να συζητήσει για εκείνα τα χρόνια αν έχει υποφέρει ή τον έχουν στιγματίσει με άσχημο τρόπο. Όμως, η κουβέντα θα σας φέρει πιο κοντά και θα μάθεις περισσότερα για εκείνον.

Δεν έχετε περάσει μία σοβαρή κρίση

Είναι πολύ εύκολο να περνάτε τέλεια όταν όλα πάνε καλά. Όμως, όταν έρχεται ένας μεγάλος τσακωμός ή μία δύσκολη στιγμή, τότε φαίνεται ο πραγματικός χαρακτήρας. Στον τρόπο που θα χειριστεί μία επείγουσα κατάσταση, ένα θέμα υγείας ή ένα πρόβλημα με τη δουλειά του.

Δεν τσακώνεστε ΠΟΤΕ

Όχι, είναι αδύνατον δύο άνθρωποι να είναι απόλυτα όμοιοι και να συμφωνούν σε όλα. Όλα τα ζευγάρια διαφωνούν κάποια στιγμή. Μην κρύβεις αυτά που νιώθεις, ή σκέφτεσαι, απλά για να αποφύγεις έναν τσακωμό. Γιατί όσο περισσότερα μαζεύονται μέσα σου, τότε πιο μεγάλη θα είναι «η έκρηξη».

Δεν ξέρεις που ξοδεύει τα χρήματά του

Κανείς δεν σου λέει πως πρέπει να έχετε κοινό λογαριασμό μετά από μερικά ραντεβού. Όμως, αν δεν ξέρεις που ξοδεύει τα χρήματά του, τότε ίσως δεν ξέρεις τόσα πολλά για εκείνον. Αν δεν ξέρεις τι διαχείριση κάνει ή τα καθημερινά του έξοδα, τότε αν κάποια στιγμή κάνετε κοινό λογαριασμό μπορεί να σε περιμένει μία μεγάλη έκπληξη. Και δυσάρεστη.

Δεν συζητάτε για κοινωνικά θέματα

Μπορεί να ξέρεις τα αγαπημένα του δημητριακά αλλά να μην ξέρεις την άποψή του σε μεγάλα κοινωνικά ή πολιτικά θέματα. Και αυτό σίγουρα είναι πολύ πιο σημαντικό από το αν πίνει τον καφέ του σκέτο ή με ζάχαρη.

Δεν αναγνωρίζει τη διάθεσή σου

Αν είχες μία πολύ δύσκολη μέρα και το μόνο που θες είναι να κάτσεις στον καναπέ σου, είναι απόλυτα λογικό. Επίσης λογικό είναι να περιμένεις ο σύντροφός σου να το καταλάβει. Αν όμως δυσκολεύεστε να αντιληφθείτε ο ένας τη διάθεση του άλλου, τότε ίσως να επανεξετάσετε την επικοινωνία σας.

Δεν ξέρεις τα σχέδιά του για το μέλλον

Τι επαγγελματικούς στόχους έχει; Πώς σκέφτεται τον εαυτό του σε δέκα χρόνια; Υπάρχουν πολλοί τρόποι που τα σχέδιά του μπορεί να διαφέρουν από τα δικά σου. Είτε σε προσωπικό, είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Το να έχεις μία ιδέα για το τι επιθυμεί είναι ok, αν όμως δεν ξέρεις τίποτα για το θέμα, τότε αυτό είναι κάτι άλλο.

featured photo: Unsplash.com/@transly