Πολλές φορές βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την απόφαση του χωρισμού. Πώς θα το φέρεις στον άλλον χωρίς να τον πληγώσεις; Θα καταλάβει τα κίνητρα και τους λόγους;

Είναι μία δύσκολη διαδικασία για την οποία περιμένεις να έρθει η κατάλληλη στιγμή. Μήπως όμως είναι καλύτερα να “προειδοποιήσεις” τον/τη σύντροφό σου για ό,τι έρχεται; Παρακάτω θα βρεις περισσότερα για τις 3 συμπεριφορές που υιοθετεί κανείς στα μηνύματα που στέλνει, που φανερώνουν τη διάθεσή του για χωρισμό.

Στέλνεις όλο και πιο σύντομα μηνύματα

Πρόκειται για μια απαθή στάση που υιοθετεί κανείς όταν απλά δεν ενδιαφέρεται. Από εκεί που ήθελες να μιλάte 24/7 και ανέλυες στα μηνύματα όλη τη μέρα σου, τώρα λες μόνο τα απαραίτητα. Όσο λιγότερα γίνεται. Σαν να σε “ενοχλεί” ο άλλος που σου στέλνει. Αυτό δίνει την εντύπωση ότι δεν είσαι στο ίδιο επίπεδο συναισθημάτων που κάποτε ήσουν και ο/η σύντροφός σου λαμβάνει επιτυχώς το “μεγαλύτερο μήνυμα”.

Κάνεις πολλή ώρα να απαντήσεις

Όλοι ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να αντισταθούμε όταν το crush μας αποφασίζει να μας στείλει μήνυμα. Κρατιέσαι για δύο λεπτά μάξιμουμ και ύστερα απαντάς. Όταν λοιπόν βλέπεις ότι αργείς να απαντήσεις στα μηνύματα του καλού σου, αυτό κάτι σημαίνει. Δεν έχεις όρεξη εκείνη την ώρα για chatting, όμως την ίδια ώρα στέλνεις memes σε μία φίλη. Δεν είναι τυχαίο που εντελώς αυθόρμητα αγνοείς το δικό του μήνυμα και ο ίδιος αργά ή γρήγορα το καταλαβαίνει.

Τα μηνύματά σου δεν είναι πια δραδραστικά

“Τι κάνεις;”. “Καλά”. Όταν αποκτάς μία τέτοια στάση όπου δείχνεις ότι το ενδιαφέρον για τη μέρα του άλλου είναι απλά ανύπαρκτο, δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί τι συμβαίνει. Από εκεί που παλιότερα τον ρωτούσες τι έκανε, τι έφαγε, ποια ταινία είδε και τι ώρα κοιμήθηκε, τώρα τα μηνύματά σου δεν έχουν καμία διάθεση για διάδραση παρά είναι εντελώς τυπικά. Message received.

Συνειδητοποιείς ότι στέλνεις μηνύματα περισσότερο σε άλλους ανθρώπους

Κάποτε ήταν το άτομο που σε κάλυπτε επικοινωνιακά. Δεν σε ένοιαζε να μιλήσεις με κανέναν άλλον, να κάνεις ένα αστείο ή να μοιραστείς μία πληροφορία που σε αφορά. Όταν λοιπόν βρίσκεις τον εαυτό σου να ενδιαφέρεται για συνομιλία με άλλα άτομα παραπάνω απ’ ό,τι με τον σύντροφό σου, τότε είναι μάλλον η ώρα να χωρίσεις. Για το καλό και των δύο στη σχέση, όσο πιο σύντομα ανοιχτείς και αποκαλύψεις τις προθέσεις σου, τόσο πιο ήρεμος θα είναι ο χωρισμός και οι αρνητικές συνέπειες.

featured photo: shutterstock.com