Η minimal διακόσμηση εσωτερικών χώρων είναι ένα must τα τελευταία χρόνια και το κλειδί δεν είναι άλλο από την απλότητα τόσο σε υφές και χρώματα, όσο και στα ίδια τα αντικείμενα καθώς και την πυκνότητα της παρουσίας τους στον χώρο. Το μινιμαλιστικό ύφος έχει μπει στη ζωή μας και αποτελεί την ισορροπία μέσα σε ένα σπίτι στο οποίο το ζητούμενο είναι να επικρατεί η ηρεμία. Έτσι. η επιλογή του σωστού φυτού για τον χώρο είναι δύσκολη, καθώς κάτι πολύ ιδιαίτερο μπορεί αντί να συμπληρώσει τη διακόσμηση, να το καταστρέψει.

Υπάρχουν τέσσερις ιδανικές επιλογές που θα σου εξασφαλίσουν σίγουρα τη minimal αισθητική που θέλεις για τον χώρο σου.

Ficus Elastica

instagram.com

Ένα φυτό το οποίο τώρα τελευταία έχει γίνει δημοφιλές καθώς είναι το καταλληλότερο για εσωτερικούς χώρους. Έχει ιδιαίτερη ομορφιά καθώς διαθέτει πλατύ και μεγάλο γυαλιστερό φύλλωμα, όχι όμως ιδιαίτερα πράσινο χρώμα, για αυτό αποτελεί μια σχετικά ήσυχη πινελιά στον χώρο σου και αναμειγνύεται καλύτερα. Είναι αρκετά ανθεκτικό στις συνθήκες του ήλιου και χρειάζεται πότισμα με κανονική συχνότητα, ενώ παράλληλα δε γίνεται τόσο μεγαλόσωμο, κάτι που το κάνει ιδανικό για το καθιστικό ή την κρεβατοκάμαρα.

Ficus Benjamina

domino.com

Ένα ακόμη φυτό εσωτερικού χώρου από την οικογένεια των φίκων, το οποίο είναι ικανό να επιβιώσει χωρίς νερό και φως αλλά γενικότερα λατρεύει την υγρασία για αυτό καλό θα ήταν να το φροντίζεις όπως πρέπει. Είναι ιδανικό για εσωτερικούς χώρους καθώς φιλτράρει τον αέρα και καταφέρνει να αυξήσει το οξυγόνο. Διαθέτει σχετικά ψηλό κορμό και μικρά φύλλα με μαλακό πέλμα, ενώ μπορεί εύκολα να γίνει σύμμαχός σου στη διακόσμηση του χώρου.

Dracaena Marginata

leedyinteriors.com

Το γνωστό Dragon Tree είναι ένα πανέμορφο φυτό με μοναδικό σχήμα και φύλλωμα. Θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει «σκληρό» για έναν εσωτερικό χώρο, αλλά φαντάσου το λίγο σε ένα εντελώς minimal σκηνικό. Η dracaena αγαπά το φως και διαθέτει αγκαθωτές κορυφές, δημιουργώντας έτσι πανέμορφες αντιθέσεις, πάνω σε μια ανθεκτική βάση, αφού διαθέτει σκληρό κορμό. Κάτι διαφορετικό, αλλά εξίσου καλή επιλογή.

Ceropegia Woodii

vegetablegardeningtips.info

Αφού ασχοληθήκαμε με μεγαλόσωμα φυτά, τα οποία κάνουν εντελώς αισθητή την παρουσία τους στον χώρο, τώρα θα μιλήσουμε για ένα φυτό μικρού μεγέθους, το οποίο σε αποζημιώνει με την ομορφιά του. Ένα εντελώς φινετσάτο φυτό, με μέτρια ανάπτυξη το οποίο είναι και εξαιρετικά ανθεκτικό. Επίσης, αναπτύσσεται πολύ γρήγορα με την μορφή κρεμαστής αλυσίδας και είναι πραγματικά πανέμορφο καθώς δίνει ζωντάνια στον χώρο και δεν χρειάζεται τεράστια φροντίδα.

featured image: unsplash.com