Ως millennial που σέβεται τον εαυτό του, πήρες σοβαρά το θέμα διακόσμηση. Το πρώτο σου σπίτι είναι, διάολε. Έψαξες τα πάντα για το πώς να φτιάξεις σωστά ένα gallery wall και κατάλαβες γρήγορα ότι η ιδανική πινελιά που χρειάζεται είναι μια ωραία καταπράσινη γλάστρα. Ναι εκεί, δίπλα στη vintage πολυθρόνα της γιαγιάς. Και το φυτό αληθινό εννοείται. Βγήκες εκεί έξω, το διάλεξες προσεκτικά, του άλλαξες τη γλάστρα και το έφερες στο σπίτι. Μόνο καλώς ήρθες δεν του είπες.

Στο μεταξύ, η ζωή προχωράει -πολλές φορές καθόλου ευχάριστα- και εσύ τρέχεις. Τρέχεις να προλάβεις deadlines, ραντεβού για συνεντεύξεις, να δεις φίλους, να διαχειριστείς ραντεβού. Να χειριστείς απορρίψεις και να κάνεις και ένα οικονομικό πλάνο που ποτέ δεν τηρείς. Ώρες ώρες το μόνο που φαίνεται να πηγαίνει σωστά στη ζωή σου αυτή τη στιγμή είναι η ανάπτυξη του φίκου σου. Ωπ, τι συνέβη μόλις τώρα; Ο φίκος μπέντζαμιν είναι νεκρός.

Ναι, νεκρός.

Θες να συζητήσουμε τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους ο φίκος σου δεν κατάφερε να ζήσει τα καλύτερά του χρόνια;

Η ενηλικίωση δεν έχει πλάκα

Φόροι, ενοίκια, ΔΕΗ και το internet που σέρνεται. Δηλαδή πραγματικά το να περνάς από τα 26 στο δρόμο προς τα 30 είναι σαν να μπαίνεις με ενθουσιασμό σε μια τσουλίθρα που δεν τελειώνει. Προφανώς και ξέχασες να το ποτίσεις κάποιες φορές, γιατί ξέρεις κάτι; Είχες άλλα πράγματα στο μυαλό σου.

Είχες brunches να πας και ποτά να πιεις

Ιδανικά θα έπαιρνες και τον φίκο σου μαζί σε όλα αυτά. Αλλά γίνεται; Δε γίνεται.

Ξεκίνησες επιτέλους τις συνεδρίες με έναν ψυχολόγο

Πραγματικά. Και όλο αυτό είναι δουλειά. Πραγματική δουλειά. Παρατηρείς τον εαυτό σου συνεχώς, σημειώνεις τις σκέψεις σου ενώ παράλληλα προσπαθείς να τις διαχειριστείς. Είσαι απασχολημένη με το να προσπαθείς να βάλεις σε μια τάξη το μυαλό σου.

Νόμιζες ότι οι γονείς σου θα σε βοηθούσαν λίγο

Κάθε φορά που η μαμά σου σε ρωτάει αν χρειάζεσαι βοήθεια με το φυτό της κλείνεις το τηλέφωνο. Γιατί έλεος. Μεγάλος άνθρωπος είσαι, μπορείς να το φροντίσεις. Δεν είναι και επιστήμη. Στην πραγματικότητα, ποτέ δεν πίστεψες ότι όντως θα σε ακούσει και δε θα έρθει να το ποτίσει.

Άρχισες μαθήματα πιάνο

Στο μεταξύ το φυτό σου θα χαιρόταν με αυτό, αν τουλάχιστον το είχες ποτίσει.

Έδωσες όλα σου τα λεφτά σε ένα ζευγάρι παπούτσια

Από εκεί και μετά προφανώς δεν είχες χρήματα να πληρώσεις τα κοινόχρηστα. Το αποτέλεσμα; Ο φίκος πέθανε από το κρύο.

Ξέρεις ότι ανά πάσα στιγμή μπορείς να αγοράσεις άλλο

Ναι, στην εποχή που ζούμε όλα είναι αναλώσιμα. Ας φρικάρουμε.

Δεν είσαι πολύ έτοιμη να περιποιηθείς κάτι ζωντανό

Μεταξύ μας, ούτε να μαγειρέψεις δεν μπορείς. Θα κάνεις τον μπέντζαμιν ολόκληρο άντρα;

Δεν έχεις βρει ακόμα μια σταθερή δουλειά

Πώς περιμένεις να νιώσει ασφάλεια το φυτό σου και να αναπτυχθεί, μου λες;

Μπορείς να σκοτώσεις σχεδόν το οτιδήποτε

Είσαι millennial, ένας φυσικός δολοφόνος. Έχεις σκοτώσει από όνειρο της γιαγιάς σου να σε δει νυφούλα νέα μέχρι το όραμα των γονιών σου να γίνεις δικηγόρος. Έχεις σκοτώσει τη φιλοδοξία των μισών σου καθηγητών να αναπτύξουν πραγματική επικοινωνία με τους μαθητές τους. Μέχρι και τηγανητό φυτό έχεις σκοτώσει. Αλήθεια περίμενες να μείνει ο φίκος ζωντανός;


featured image: purewow.com