Μήλα στο φούρνο με κανέλα για επιδόρπιο

Εύκολη συνταγή με μήλα στο φούρνο, με απλά υλικά. Το καινούριο σου αγαπημένο επιδόρπιο.

Υλικά

6-7 μήλα μεσαίου μεγέθους

30 ml χυμός λεμονιού

15 ml λάδι καρύδας (προαιρετικό)

128 γρ ζάχαρη

1 ½ κ.σ κανέλα

½ κ.σ τριμμένο τζίντζερ

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

21 γρ άμυλο αραβοσίτου

45 ml φρέσκο χυμό μήλου ή νερό

1 πρέζα θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 °C
  • Κόψε τα μήλα σε φέτες. Όσο πιο λεπτές, τόσο το καλύτερο. Προσπάθησε όμως να τις κόψεις ομοιόμορφα για να ψηθούν όλες το ίδιο καλά.
  • Βάλε τα μήλα σε ένα πυρέξ και πρόσθεσε το χυμό λεμονιού, το λάδι καρύδας, τη ζάχαρη, την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, το άμυλο αραβοσίτου, το χυμό μήλου και αλάτι.
  • Τα ψήνεις για 45 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο. Μετά αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και ψήσε τα για 10 – 15 λεπτά επιπλέον ή μέχρι να δεις ότι έχουν καραμελώσει.

Ταιριάζουν ιδανικά με παγωτό βανίλια ή καρύδα. Καλή απόλαυση!

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.