Ένα σπίτι διαφορετικό, ένα σπίτι που ξεπερνά κάθε φαντασία, χωρίς να θυμίζει τις μεγαλοπρεπείς κατοικίες των σταρ του Χόλυγουντ. Ένα σπίτι που αγκαλιάζει τη φύση.

H μοντέρνα αγροικία του αγαπημένου ζευγαριού, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε  με τη βοήθεια του αρχιτέκτονα Howard Backen και της interior designer Vicky Charles. Ένα γαλλικό νεοκλασικό αρχοντικό, που σχεδιάστηκε στις αρχές του 1930 και ανακαινίσθηκε τη δεκαετία του 1980, έγινε η στέγη που πλαισίωσε το όνειρο της Mila Kunis και του Ashton Kutcher.

«Θέλαμε ένα σπίτι, όχι ένα ακίνητο», δηλώνει η ηθοποιός στο περιοδικό Architectural Digest. «Θέλαμε το σπίτι να μοιάζει με παλιό αχυρώνα, κάτι που ήταν εδώ για δεκαετίες και στη συνέχεια μετατράπηκε σε σπίτι. Αλλά έπρεπε ταυτόχρονα να είναι μοντέρνο και προσιτό», προσθέτει ο Ashton Kutcher.

Tο αγαπημένο δίδυμο ξεκίνησε την πενταετή περιπέτεια του, δημιουργώντας αρχικά ξεχωριστούς πίνακες στο Pinterest με όσα θα ήθελαν να έχει το σπίτι τους.

«Το να χτίσεις ένα σπίτι από την αρχή δεν είναι μικρό πράγμα. Είτε θα μας ένωνε, είτε θα μας διέλυε», δηλώνει η ηθοποιός.

Τελικά, οι αισθητικές προτιμήσεις τους φαίνεται να έμοιαζαν ιδιαίτερα, αφού όπως σημειώνει ο Kutcher: «Όταν κοιτάξαμε ο ένας τους πίνακες του άλλου, το 90 τοις εκατό των εικόνων που επιλέξαμε ήταν οι ίδιες και τα περισσότερα από τα σπίτια που καρφιτσώσαμε σχεδιάστηκαν από τον Howard».

«Η Mila και ο Ashton είναι δύο από τους πιο έξυπνους και περίεργους ανθρώπους που έχουμε συνεργαστεί ποτέ»,

δηλώνει ο αρχιτέκτονας Howard Backen στο περιοδικό. «Μιλήσαμε για τα πάντα, από τα μεγέθη των δοκαριών ως για τις λεπτομέρειες σχετικά με την ένωση των ξύλινων σανίδων και του σκυροδέρματος. Αυτά δεν είναι θέματα που συζητάμε με κάθε πελάτη», τονίζει ο Backen.

Το ζευγάρι επιθυμούσε επίσης ένα σπίτι βιώσιμο, γι’ αυτό κι ολόκληρη η ιδιοκτησία τροφοδοτείται ενεργειακά εξ ολοκλήρου από φωτοβολταϊκά. Ακόμη, όπως επισημαίνει ο Backen:

«Ο Ashton και η Mila ανησυχούν για την ποιότητα του εδάφους, την καθαρότητα των τροφίμων που τρώνε και το νερό που πίνουν. Τα ιδανικά της αειφορίας δεν είναι απλώς αφηρημένες έννοιες για εκείνους».

«Η Μίλα ήταν έγκυος στο πρώτο παιδί όταν ξεκίνησε αυτό το ταξίδι», αναφέρει η designer Vicky Charles. «Περάσαμε μήνες κοιτάζοντας υλικά και χρώματα για να βρούμε το ιδανικό ύφος. Οι συζητήσεις δεν είχαν να κάνουν μόνο με το έδαφος και την αρχιτεκτονική, αλλά επίσης το μέλλον της οικογένειάς τους», τονίζει.

Η interior designer, ενσωμάτωσε στο ονειρεμένο σπίτι μερικά από τα παλιά αγαπημένα κομμάτια του ζευγαριού, όπως κάποιες πολυθρόνες που είχε αγοράσει ο ηθοποιός από την Ινδία, αλλά κι έναν κρυστάλλινο πολυέλαιο.

Ανεξάρτητα από αυτές τις μικρές νότες υπερβολής, η καρδιά της κατοικίας του ζευγαριού παραμένει απόλυτα συνδεδεμένη με τον σχολαστικό σχεδιασμό και την προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια.

«Για να νιώσεις την ηρεμία σε ένα χώρο, όλα πρέπει να είναι σε τάξη», καταλήγει ο Kutcher. «Εάν ο κόσμος γύρω σου δεν είναι σε τάξη, είναι δύσκολο να βάλεις σε τάξη το μυαλό σου. Όταν είμαστε στο σπίτι μας, ο κόσμος απλώς έχει νόημα».