ρομαντικές

Μικρές ρομαντικές χειρονομίες για μην αισθάνεται ο σύντροφός σου ότι ζει με συγκάτοικο

Μπορεί να είσαι πολύ ερωτευμένη με τον σύντροφό σου. Το να περνάς, όμως, όλο το 24ωρο μαζί του, εν μέσω καραντίνας, μπορεί να δυσκολέψει τη σχέση σου. Πριν από την καραντίνα είχατε και οι δύο περισσότερο χρόνο να περνάτε μόνοι σας. Επέστρεφες από τη δουλειά και είχες τόσα νέα να μοιραστείς μαζί του. Κάποια βράδια ήταν αποκλειστικά αφιερωμένα στον ποιοτικό χρόνο μεταξύ σας.

Τώρα, λόγω της καραντίνας, τα δεδομένα έχουν αλλάξει για όλους. Οι σχέσεις έχουν μπει σε μία νέα, διαφορετική λογική, όπου ο ρομαντισμός έχει περιοριστεί κατά πολύ. Πλέον αντί για ραντεβού, τα ζευγάρια απολαμβάνουν τα βράδια λίγη ησυχία και γαλήνη. Στη σκληρή καθημερινότητα που ζούμε όμως, οι τσακωμοί και οι εντάσεις αυξάνονται.

Τα καλά νέα είναι ότι ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς υπάρχουν κάποιοι τρόποι να διατηρηθεί η μαγεία του ρομαντισμού. Με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Psychoneuroendocrinology, απλά το να κρατιέσαι χέρι-χέρι με τον άλλον μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες.

Αυτές οι μικρές ρομαντικές χειρονομίες που ακολουθούν, μπορούν να ενισχύσουν το αίσθημα της αγάπης και ταυτόχρονα να μειώσουν τα επίπεδα του άγχους.

Λόγια επιβεβαίωσης

Μελετητές διαπιστώνουν ότι προσθέτοντας χιούμορ στις συζητήσεις, μειώνεις τα επίπεδα της κορτιζόλης, πράγμα που σημαίνει ότι οι λέξεις είναι πολύ ισχυρές. Επίσης, μπορείς να αφήσεις ένα σημείωμα κάπου ή να στείλεις ένα γράμμα ερωτικής εξομολόγησης στον σύντροφό σου. Μία άλλη ιδέα είναι να δειπνήσεις μαζί του και να του γράψεις κάτι ερωτικό ή γλυκό στη χαρτοπετσέτα του.

Δουλειές του σπιτιού

Συνήθως επικρατεί ακαταστασία στο σπίτι όταν είστε εκεί όλη μέρα. Το μαγείρεμα τριών γευμάτων την ημέρα, οδηγεί σε έναν νεροχύτη, γεμάτο πιάτα. Λόγω της τηλεργασίας, άπειρα έγγραφα μαζεύονται στο γραφείο και σε διάφορα κοινόχρηστα σημεία του σπιτιού. Μπορείς να φροντίσεις  τον χώρο που εργάζεται ο σύντροφός σου ώστε να είναι καθαρός και σε τάξη, καθώς επίσης και να πλύνεις όλα τα άπλυτα πιάτα. Μπορείς επίσης να προσφέρεις στον αγαπημένο σου τον καφέ του στο κρεβάτι.

Ποιοτικός χρόνος

Παρόλο που μπορεί να ξοδεύεις ήδη όλο το χρόνο σου με τον σύντροφό σου, αυτό δεν σημαίνει ότι ο χρόνος αυτός είναι ποιοτικός. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί. Μπορείτε να παρακολουθήσετε μια παράσταση, να παίξετε παιχνίδια, να περπατήσετε ή να γυμναστείτε, ή να κάνετε σεξ. Επίσης μπορείς να προτείνεις στον σύντροφό σου να γραφτείτε μαζί σε διαδικτυακά μαθήματα. Αυτή η κοινή εκπαίδευση θα σας ενώσει ακόμα περισσότερο. Όλες αυτές οι ενασχολήσεις θα διασφαλίσουν ότι μοιράζεσαι ποιοτικό χρόνο με το ταίρι σου.

Ανταλλαγή δώρων

Μία άλλη μικρή πράξη αγάπης είναι να χαρίσεις ένα δώρο στον αγαπημένο σου χωρίς να έχει τα γενέθλια ή τη γιορτή του. Αιφνιδίασέ τον ευχάριστα αγοράζοντάς του κάτι που σου ανέφερε ή παρατήρησες ότι έχει ανάγκη. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά, αρκεί να είναι ένα δώρο πρωτότυπο και πρακτικό. Μπορείς, επίσης, να καθιερώσεις μία μέρα που θα ανταλλάζετε μικρά δωράκια μεταξύ σας. Μαγειρεύοντάς του ένα δείπνο ή παραγγέλνοντας από το αγαπημένο του εστιατόριο είναι κι αυτό μία πολύ όμορφη χειρονομία.

Σωματική επαφή

Κάνε μια προσπάθεια να έχεις σωματική επαφή με το ταίρι σου. Φυσικά, δεν χρειάζεται να είστε συνέχεια ο ένας πάνω στον άλλον, αλλά μετά από μια δύσκολη, φορτωμένη με δουλειά ημέρα, εκεί που βλέπετε Netflix στον καναπέ, κάνε του μία σφιχτή αγκαλιά. Αυτό σίγουρα δεν είναι κάτι που θα έκανες με έναν συγκάτοικο, οπότε πρόκειται για άλλη μία ρομαντική χειρονομία που δεν κοστίζει απολύτως τίποτα.

Όλες αυτές οι μικρές ρομαντικές χειρονομίες μπορεί να φαίνονται απλές στην αρχή, αλλά με την επανάληψη γίνονται μία καινούρια ωραία συνήθεια. Οι σχέσεις χρειάζονται δουλειά, αλλά όπως δείχνουν ξεκάθαρα τα επιστημονικά στοιχεία, τα μικρά πράγματα μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

featured photo: https://unsplash.com/@heftiba
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.