Όσο ωραία και να φαίνονται κάποια ζευγάρια μαζί, όσο και αν νομίζεις πως η σχέση τους κυλάει υπέροχα και αρμονικά, πρέπει να ξέρεις ότι όλες οι σχέσεις έχουν τα προβλήματά τους μικρά ή μεγάλα. Κάποια είναι τόσο έντονα, που δεν είναι εύκολο να τα αγνοήσει κανείς, και άλλα θεωρούνται μικρά και μη ικανά να επηρεάσουν αρνητικά μια σχέση.

Όμως πολλές φορές, τα μικρά πράγματα είναι αυτά που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη ζωή και τη σχέση σου, χωρίς καν να το καταλάβεις. Μερικά από αυτά, θα τα δεις παρακάτω.

Δεν περνάς αρκετό χρόνο μόν@ σου

Για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου στην καριέρα, τις φιλίες και τις σχέσεις σου, πρέπει να δώσεις προτεραιότητα στη σχέση με τον εαυτό σου. Και αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει αν δεν περνάς αρκετό χρόνο μόν@ σου. Όταν βρίσκεσαι σε μια ευτυχισμένη σχέση, σίγουρα θέλεις να περνάς όλο σου το χρόνο με τ@ σύντροφό σου, αλλά ο χρόνος με τον εαυτό σου, για προσωπικά χόμπι ή με τους φίλους σου, είναι ζωτικής σημασίας, αφού θα σου επιτρέψουν να επαναφορτιστείς και να εμφανιστείς ως καλύτερ@ άνθρωπος και σύντροφος. Βγες έξω μόν@, συνάντησε τους φίλους σου και ξεκίνα μία νέα δραστηριότητα αν διαπιστώνεις ότι περνάς υπερβολικά πολύ χρόνο με τη σχέση σου.

Περνάς πολύ χρόνο στο κινητό σου

Ζούμε στην εποχή που πιάνουμε το κινητό μας και ξεχνάμε ότι υπάρχει ένας κόσμος έξω από αυτή τη μικρή οθόνη. Αυτό γίνεται εξαιρετικά εθιστικό και καταλήγει ως μία πολύ κακή συνήθεια, τόσο, που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σου. Αν διαπιστώσεις ότι εσύ ή @ σύντροφός σου ασχολείστε με το κινητό πριν τον ύπνο, την ώρα του φαγητού ή όταν καθίσετε οι δυο σας, αντί να συζητάτε και να περνάτε χρόνο μαζί, τότε αυτό μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ικανότητά σας να επικοινωνείτε ουσιαστικά μεταξύ σας. Δοκιμάστε, όταν περνάτε χρόνο μαζί να μην υπάρχουν κοντά σας τα κινητά ή να θέσετε ένα όριο στις ώρες χρήσεις του κινητού.

Δεν κάνετε κοπλιμέντα μεταξύ σας

Το καλύτερο από το να λάβεις ένα κοπλιμέντο από τ@ σύντροφό σου, είναι να τ@ κάνεις εσύ ένα, και τότε η χαρά που θα δεις στο πρόσωπό τ@, θα σε κάνει να χαρείς διπλά. Στην αρχή μιας σχέσης, αυτό συμβαίνει συχνά, αλλά όσο περνάει ο καιρός, σταματάμε να κάνουμε κοπλιμέντα, ίσως επειδή θεωρούμε πως ήδη γνωρίζουν το θαυμασμό και τον ενθουσιασμό μας για εκείνους. Απλές φράσεις όπως «πόσο σου πηγαίνει αυτό το ρούχο» ή «μου έδωσες εξαιρετική συμβουλή» είναι αρκετές.

Δεν εκφράζεις την ευγνωμοσύνη σου

Τα μικρά πράγματα σε μια σχέση, κάνουν μεγάλη διαφορά. Γι’ αυτό κάτι τόσο μικρό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σου, αν δεν προσπαθήσεις να το αλλάξεις. Το να βοηθάς τ@ σύντροφό σου με το τραπέζι μετά από μια κουραστική μέρα, να κάνεις μια αγγαρεία για εκείν@ επειδή ξέρεις ότι δεν τ@ αρέσει να την κάνει, να αφήνεις ένα σημείωμα για να ξεκινήσει ωραία η μέρα τ@, ή να τ@ν αγκαλιάζεις απλά επειδή «έτσι», είναι κάποιες μικρές κινήσεις, που έχουν μεγάλη αξία. Αυτές οι πράξεις δείχνουν ότι νοιάζεσαι και είναι ένας τρόπος να εκφράσεις την ευγνωμοσύνη σου και να δείξεις στο άλλο άτομο πόσο πολύ τ@ν εκτιμάς.

Δεν βγαίνετε συχνά ραντεβού

Η σημασία που έχουν τα ραντεβού σε μία σχέση είναι μεγάλη και μπορεί να το ακούς συχνά, αλλά μόλις το εφαρμόσεις θα δεις σημαντική διαφορά μεταξύ σας. Δημιουργείται μια βαθύτερη σύνδεση, αυξάνεται η οικειότητα, βελτιώνεται η επικοινωνία και η σπίθα μένει ζωντανή. Δοκιμάστε να βγαίνετε ραντεβού μια φορά το μήνα για αρχή και μπορεί να διαπιστώσετε ότι απολαμβάνετε τόσο πολύ τον ποιοτικό χρόνο που περνάτε μαζί, ώστε να αρχίσετε να τα προγραμματίζετε πιο συχνά.