Ο διαλογισμός είναι δύσκολος. Το να κάθεσαι σε ένα σημείο, να χάνεσαι στις σκέψεις σου έτσι ώστε να μην σκέφτεσαι τίποτα και να αδειάζεις απ’ όλα όσα σε βαραίνουν, ίσως και να μην είναι η απόλυτη ηρεμία του πνεύματος. Κλείσε το κινητό, κανένα soundtrack στο παρασκήνιο και ίσως το μηχανάκι που περνάει έξω από το σπίτι σου να σου ακούγεται σαν μουσική.

Όμως, αντί να κάθεσαι να ψάχνεις το πνεύμα σου και την ψυχική σου ηρεμία, μπορείς να πάρεις μερικές στιγμές και να τις απολαύσεις. Να απολαύσεις το παγωτό μηχανής που μόλις έφαγες, την αγκαλιά που σου έκανε ένας άνθρωπος που αγαπάς, ακόμη και τον ήλιο που πέφτει στο πρόσωπο σου μια από τις πιο όμορφες ημέρες της άνοιξης.

Ο Αμερικάνος Βουδιστής, Pema Chodron το λέει “πρακτική παύσεως” και εξηγεί πως είναι να κάνεις μικρές παύσεις στην γρήγορη καθημερινότητα σου. Πως θα το πετύχεις; Nα απολαύσεις την πρώτη γουλιά Tranquini –μιας και είναι το απόλυτο relaxation drink- και κράτα σημειώσεις.

Πάρε τρεις γερές εισπνοές. Διώξε όλα αυτά που σε βαραίνουν με τις τρεις γερές εκπνοές σου. Κοίτα γύρω σου και μάθε να παρατηρείς όλα αυτά που συμβαίνουν.

Νιώσε τα πόδια σου. Κούνησέ τα, σήκω και περπάτα. Κοίτα κάτω, κοίτα πάνω και στη συνέχεια, κοίτα γύρω σου πάλι. Παρατήρησε πως νιώθεις την πατούσα σου να αγκαλιάζει το έδαφος και πως κάθε βήμα σου είναι διαφορετικό.

Φτιάξε έναν πύργο. Στο κεφάλι σου. Με όνειρα, πράγματα που θέλεις να κάνεις –όχι που πρέπει και τοποθέτησέ τα στα κουτάκια. Ό,τι μείνει, άστο απ’ έξω.

Νιώσε την θετική ενέργεια που ξεκινάει με τον ήχο από το άνοιγμα του Tranquini και ελπίζουμε πως δεν τελειώνει ποτέ. Ηρέμησε και παρατήρησε το σώμα σου όταν βρίσκεσαι σε κίνηση, το κάθε άγγιγμα.

Χαμογέλασε από μέσα σου. Κι απ’ έξω σου ιδανικά, αφού το χαμόγελο είναι μεταδοτικό. Θα εκπλαγείς με το πόσο εύκολα μπορείς κι εσύ η ίδια να το μεταδώσεις στον εαυτό σου και να σου φτιάξει την μέρα. Απλώς αφιέρωσέ του 3 δευτερόλεπτα. Είναι μέχρι να το νιώσεις πραγματικά.

Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, η συμβουλή μας είναι να κοινωνικοποιηθείς. Στείλε ένα μήνυμα, πάρε ένα τηλέφωνο. Γιατί η μοναξιά δεν έφερε ποτέ την ευτυχία έφερε μόνο μια μικρή ηρεμία μέχρι την επόμενη καταιγίδα.

Το Tranquini είναι ένα εναλλακτικό δροσιστικό αναψυκτικό εμπνευσμένο από τη φύση. Περιέχει ανθρακούχο νερό από τις Αυστριακές Άλπεις, διαλεγμένα βότανα όπως πράσινο τσάι, χαμομήλι, μελισσόχορτο και λεβάντα.

Περισσότερα: TranquiniGreece