Βασικό στοιχείο της προσωπικότητας αλλά και της εμφάνισης μιας γυναίκας είναι τα μαλλιά. Σίγουρα καταναλώνουμε άπειρο χρόνο στην περιποίηση των μαλλιών μας, αλλά πολλές φορές αυτό γίνεται άσκοπα. Υπάρχουν βασικοί τρόποι και μέσα για να έχουμε υγιή μαλλιά χωρίς τον απαραίτητο κόπο. Ας δούμε λοιπόν κάποιους από αυτούς:

Δεν πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας πολύ συχνά: Γενικά πρέπει να προσέχουμε τη συχνότητα στο λούσιμο των μαλλιών διότι καταστρέφεται το PH. Και δεν το λέμε μόνο εμείς αλλά και οι περισσότεροι ειδικοί.

Υπάρχει σωστός τρόπος για να λούσεις τα μαλλιά σου: Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείς μεγάλη ποσότητα προϊόντος σε κάθε λούσιμο. Αρκεί να εστιάζεις στο καλό πλύσιμο του τριχωτού της κεφαλής. Με απαλές κινήσεις φρόντισε και τις άκρες των μαλλιών σου.

Μην φοβηθείς το dry oil: Κι αυτό γιατί το ξηρό λαδάκι θρέφει την τρίχα και δεν προκαλεί λιπαρότητα στα μαλλιά. Φρόντισε να το χρησιμοποιείς κυρίως στις άκρες των μαλλιών και όχι στη ρίζα.

Το dry shampoo είναι σύμμαχος σου: Αν όντως ταλαιπωρείσαι από λιπαρότητα τότε το ξηρό σαμπουάν είναι το κατάλληλο προϊόν που χρειάζεσαι. Πλέον υπάρχουν πολλά είδη που εξυπηρετούν την ανάγκη κάθε τύπου μαλλιών.

Δώσε βάση στο χτένισμα των μαλλιών: Σε κάθε τύπο μαλλιών ταιριάζει η κατάλληλη χτένα. Επίσης όταν χτενίζουμε τα μαλλιά μας βρεγμένα θα πρέπει να ξεκινάμε το χτένισμα από κάτω προς τα πάνω, ώστε να μην καταστρέφουμε την τρίχα.