Το “Modern Austen”, μια σύγχρονη αναπαράσταση των δημοφιλών μυθιστορημάτων της διάσημης βρετανίδας συγγραφέα Jane Austen, βρίσκεται σε εξέλιξη από τη CW.

The CW

Για όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει CW, η CBS και η Warner Bros συνεργάστηκαν για τη δημιουργία ενός νέου δικτύου που ονομάζεται The CW, το οποίο ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2006. Το “C” σημαίνει CBS και το “W” σημαίνει Warner Bros.

Λίγα λόγια για τη Jane Austen

Παρόλο που Jane Austen έγραψε μόνο έξι ολοκληρωμένα μυθιστορήματα, ανήκει στις πιο πολυδιαβασμένες συγγραφείς της παγκόσμιας κλασσικής λογοτεχνίας με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο ακόμη και σήμερα.

Τα έργα της

Από το 1811 έως το 1815 καθιερώθηκε ως συγγραφέας αφού έγραψε τα μυθιστορήματα ‘Sense and Sensibility’ (1811), ‘Pride and Prejudice’ (1813), ‘Mansfield Park’ (1814), και ‘Emma’ (1815). Επίσης έγραψε το ‘Northanger Abbey’ και το ‘Persuasion’ τα οποία δημοσιεύτηκαν μετά το θάνατό της, το 1817. Σήμερα, κάθε έργο της Jane Austen είναι αναγνωρισμένο για τα ξεκάθαρα μηνύματα που μας περνάει μέσω των βασικών ηρώων της που μόνο εκείνη ξέρει να σκιαγραφεί με τόση επιτυχία.

Η Σεναριογράφος

Η Eleanor Burgess θα είναι η σεναριογράφος και η εκτελεστική παραγωγός της σειράς. Το κάθε επεισόδιο θα διαρκεί μια ώρα και θα παρουσιάζει τα αγαπημένα μυθιστορήματα της Austen ως έξι σύγχρονες ιστορίες.

“Modern Austen”

Κάθε σεζόν, θα βασίζεται σε ένα διαφορετικό μυθιστόρημα ξεκινώντας με το ‘Pride and Prejudice’, που εκτυλίσσεται στο σύγχρονο Σαν Φρανσίσκο. 

Συντελεστές

Η Stephanie Allain και η Gabrielle Ebron συμμετέχουν επίσης ως εκτελεστικοί παραγωγοί, ενώ το έργο θα είναι μία παραγωγή της Warner Bros Television.

Προσαρμογές

Τα έργα της Austen έχουν προσαρμοστεί τόσο για τον κινηματογράφο όσο και για την τηλεόραση όλα αυτά τα χρόνια.

‘Pride and Prejudice’ (2005)

Το ‘Pride and Prejudice’ γυρίστηκε σε πολλές τηλεοπτικές μίνι σειρές καθώς και στον κινηματογράφο, με την version του 2005 που πρωταγωνιστεί η Keira Knightley ως Elizabeth Bennet, ο Rupert Friend ως Mr. Wickham και ο Matthew Macfayden ως Mr. Darcy.

Άλλα μυθιστορήματα της Jane Austen

Υπάρχουν επίσης αμέτρητες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές εμπνευσμένες από τα μυθιστορήματα της Jane Austen, συμπεριλαμβανομένων των σύγχρονων κλασσικών, όπως το “Clueless” και το “Ημερολόγιο της Bridget Jones”.

featured photo: Unsplash.com/@elaineh