Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τόσο το σώμα, όσο και το δέρμα σου αλλάζει πολύ, για αυτό χρειάζεται να τροποποιήσεις και την καθημερινή σου ρουτίνα.

Η δημιουργία εξ αρχής μιας νέας skincare και beauty routine μπορεί να σου φανεί “βουνό”, όμως είναι καίριας σημασίας, καθώς αν δεν χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα, τότε ενδέχεται να επηρεαστεί και το έμβρυο, μέσω του πλακούντα. Σαφέστατα, υπάρχουν αμέτρητα brands εκεί έξω, ωστόσο πώς μπορείς να γνωρίζεις αν είναι ασφαλής η επιλογή που θα κάνεις; Για να σου λύσουμε, λοιπόν, όλες τις απορίες και να σε καθησυχάσουμε, παρακάτω σου παραθέτουμε όλα όσα οφείλεις να γνωρίζεις και να ακολουθείς, ώστε να αποκτήσεις μεταξένια, λαμπερή επιδερμίδα την πιο γλυκιά περίοδο της ζωής σου.

Ποια προϊόντα μπορείς να χρησιμοποιείς το προσεχές διάστημα;

Υαλουρονικό οξύ

Το παχύρευστο αυτό συστατικό έχει την ιδιότητα να κρατά το δέρμα σου ενυδατωμένο και δροσερό, ενώ μπορείς να “κλειδώσεις” την υγρασία εφαρμόζοντας πάνω από αυτό και μια ενυδατική κρέμα. Ταυτόχρονα, μην ξεχνάς πως το υαλουρονικό οξύ είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους επιδερμίδας, για αυτό δεν χρειάζεται να ανησυχείς, αν θα υπάρξουν σοβαρές παρενέργειες ακόμα κι αν ταλαιπωρείσαι από την, γνωστή σε όλους μας, ακμή.

Πλούσια ενυδατική κρέμα

Οι κρέμες που είναι παχύρευστες σε υφή συμβάλλουν στην διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος, αποτρέποντας και τις ραγάδες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Συνεπώς, επίλεξε μια φόρμουλα πλούσια σε Ω-3, 6 και 9, ώστε να καταπολεμήσεις και να προλάβεις τις ανεπιθύμητες αλλοιώσεις της επιδερμίδας.

Κεφάλαιο body lotion

Προτίμησε μια body lotion εμπλουτισμένη με βιολογικά έλαια, ώστε να ενυδατώσεις το σώμα σου σε βάθος, ενώ μόλις τελειώσεις το μπάνιο σου μην το σκουπίσεις, αλλά εφάρμοσε την κρέμα σου, ώστε να διατηρηθεί το pH του δέρματος σου.

Αντηλιακή προστασία: Η σωτήρια

Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύεσαι από τον ήλιο, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, για αυτό μην ξεχνάς να φοράς αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας σε καθημερινή βάση.

Βιταμίνη C

Καταπολέμησε τις σκουρόχρωμες κηλίδες της επιδερμίδας σου και διατήρησε στο έπακρο την λάμψη της με την συμβολή της βιταμίνης C, αφού η χρήση της είναι απολύτως ασφαλής και δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση να ανησυχείς για πιθανές παρενέργειες.

Ποια συστατικά χρειάζεται να αποφεύγεις;

Δερμοαπόξεση

Αυτούς τους 9 μήνες το δέρμα σου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, για αυτό απόφυγε την δερμοαπόξεση, ώστε να μην προκαλέσεις ερεθισμούς, ουλές και φλεγμονές.

Ρετινόλη και ρετινοειδή

Τα συγκεκριμένα συστατικά είναι παράγωγα της βιταμίνης Α και χρησιμοποιούνται συνήθως σε αντιγηραντικές θεραπείες, ωστόσο μπορεί να δημιουργήσουν δερματικά προβλήματα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σύμφωνα με επιστημονικές υποδείξεις.

Σαλικυλικό οξύ

Αν και συμβάλλει στην καταπολέμηση της ακμής, οι ουσίες που περιέχει ενδέχεται να επηρεάσουν την πορεία της κύησης σου, για αυτό απόφυγε το.

Botox, fillers και χημικά peeling

Ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσεις αυτήν την “μαγική” τριάδα που αγαπούν εκατομμύρια γυναίκες, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και μετά το τέλος του θηλασμού. Οφείλεις να κάνεις αυτή την “θυσία”, επειδή η επιδερμίδα σου είναι πολύ ευαίσθητη και υπάρχει πιθανότητα τα συγκεκριμένα προϊόντα να την βλάψουν σε αξιοσημείωτο βαθμό.

Προτού προβείς σε οποιαδήποτε ενέργεια συμβουλέψου έναν ειδικό και ακολούθησε μια συγκεκριμένη θεραπεία και ρουτίνα που αυτός θα κρίνει πως είναι κατάλληλη για την περίπτωση σου.