Σε πιάνει τις Κυριακές και σένα μια μελαγχολία; Ειδικά από το απόγευμα και μετά. Σαν να έχεις μια στεναχώρια, να έχεις λιγότερη διάθεση.

Τι και αν έχεις περάσει ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο, τι και αν βγήκες, τι κι αν ο καιρός ήταν φανταστικός και σου έφτιαχνε το κέφι. Μόλις πλησιάζει το απόγευμα της Κυριακής, πέφτεις και νιώθεις μια θλίψη.

Είναι η στιγμή που σκέφτεσαι ότι έρχεται η Δευτέρα, έχεις πάλι δουλειά, πάλι σχολείο, άπειρες υποχρεώσεις, ακατάπαυστο τρέξιμο, πρωινό ξύπνημα και πολλά ακόμη ανάλογα με την καθημερινότητα του καθενός. Πριν καν τελειώσει η Κυριακή αναπολείς αυτά που πέρασες και μάλιστα ανυπομονείς ήδη για την Παρασκευή που έρχεται, που θα τελειώσεις με τις υποχρεώσεις σου και θα έρθει πάλι Σαββατοκύριακο.

Μπορείς να ολοκληρώσεις τις δουλειές σου μέχρι την Παρασκευή ώστε να μην νιώθεις την Κυριακή ότι τη Δευτέρα σε περιμένει ένα χάος στο γραφείο.

Μπορείς να έχεις συμφωνήσει με τα παιδιά σου (αν έχεις) να έχουν τελειώσει με τις υποχρεώσεις τους ώστε να μην έχουν την Κυριακή να διαβάσουν και να προσθέσουν ένα επιπλέον βάρος στην ημέρα.

Μπορείς να προγραμματίσεις μέσα στην εβδομάδα να έχεις κάποια πράγματα να κάνεις για εσένα. Βόλτα, περπάτημα, γυμναστική, διάβασμα, μουσική, χορό ότι είναι αυτό που σε γεμίζει, ώστε να μπεις με άλλη ψυχολογία στη Δευτέρα σου.

Μπορείς ακόμα και να κοιμηθείς καλά, να χορτάσεις το κρεβάτι και τη χαλάρωση σου, ώστε να γεμίσεις τις μπαταρίες σου.

Μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά τα οποία φυσικά είναι πολύ βοηθητικά και σίγουρα θα σε ανακουφίσουν. Ωστόσο δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να αλλάξεις αυτό το συναίσθημα της μελαγχολίας. Παραμένει εκεί, δεν αλλάζει. Δεν θα αλλάξει. Και θα είναι εκεί ό,τι και να κάνεις.

Αποδέξου το, η αποδοχή είναι το παν

Δεν μπορείς να έχεις μόνο καλά συναισθήματα, σίγουρα θα έχεις και άσχημες στιγμές. Αυτές πρέπει να τις αποδεχθείς ως πρώτο βήμα για να μπορέσεις να το διαχειριστείς.

Στις ιδιαίτερες συνθήκες που ζούμε αυτό τον καιρό υπάρχουν και άνθρωποι που ακούω πως μέσα στη μελαγχολία της ημέρας αυτής νιώθουν και μια ανακούφιση. Γιατί; Γιατί με όλη αυτή την κατάσταση είναι ένας τρόπος να βγει έξω και να έρθει σε επαφή με κόσμο. Για εκείνους πάλι που φοβούνται με όλη αυτή την κατάσταση είναι ένας ακόμα λόγος για να πιεστούν. Σε κάθε περίπτωση όμως το αίσθημα της μελαγχολίας είναι εκεί. Το μόνο δώρο λοιπόν που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου είναι το δώρο της αποδοχής.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 22 πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν βαριέσαι

Αποδέξου αυτό το συναίσθημα και κάνε ότι είναι δυνατόν για να μην του επιτρέψεις να σε επηρεάσει τόσο πολύ, με πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα αλλά και σε ανακουφίζουν.

Να το εξαφανίσεις δεν γίνεται, να μην έρθει η Δευτέρα και να ξεκινήσει η εβδομάδα δεν γίνεται, μπορείς όμως να δημιουργήσεις τις συνθήκες ώστε να σε επηρεάσει όσο το δυνατόν λιγότερο.

featured photo: @lelia_milaya