Όταν μιλάμε για skin care, οι απόψεις που θα ακούσεις είναι πολλές. Η καθεμία από εμάς έχει ακούσει και χρησιμοποιεί κάποια διαφορετική μέθοδο, ενώ στα beauty forums σίγουρα θα βρεις να διαβάσεις κάτι εντελώς κόντρα σε ό,τι ήξερες. Ένα παράδειγμα, αφορά το ποια είναι η σωστή σειρά με την οποία πρέπει να εφαρμόζονται τα προϊόντα σε μια ρουτίνα περιποίησης. Και σε αυτή τη σειρά, ποια είναι η στιγμή που μπαίνουν τα έλαια; Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, η απάντηση είναι: στο τέλος.

Πολύ συχνά τείνουμε να μπερδεύουμε τα έλαια με τα serum. Η κύρια διαφορά τους όμως βρίσκεται στην πυκνότητα τους και στο πόσο βαθιά εισχωρεί το καθένα προκειμένου να ενυδατώσει την επιδερμίδα. Τα serum, έχουν συνήθως ως βάση το νερό. Προσφέρουν ενισχυμένη φροντίδα και ενεργούν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Αντιθέτως, τα έλαια δρουν στις πρώτες στοιβάδες του δέρματος. Είναι σημαντικό οπότε να τα χρησιμοποιείς με τη σωστή σειρά, ώστε να παίρνεις και από τα δύο τα οφέλη που χρειάζεσαι. Όσο μεγαλώνεις, το δέρμα σου έχει ανάγκη τόσο από νερό όσο και από έλαια. Κι αυτό γιατί εξυπηρετούν δύο διαφορετικούς σκοπούς. Έτσι, για να αποφύγεις ένα αφυδατωμένο δέρμα θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις πρώτα το προϊόν εκείνο που θα απορροφηθεί καλύτερα. Ξεκίνα λοιπόν πάντα με τα προϊόντα που έχουν ως βάση το νερό για να εξασφαλίσεις βαθιά ενυδάτωση. Και συνέχισε με τα έλαια, για να αποφύγεις την επιφανειακή ξηρασία της επιδερμίδας.

Όσον αφορά τις ενυδατικές κρέμες, συνήθως αποτελούνται από ένα συνδυασμό νερού και ελαίου. Αν χρησιμοποιείς έξτρα έλαια στο πρόσωπο σου, καλό θα ήταν να τα βάλεις μετά την ενυδατική. Με αυτό τον τρόπο, θα αφήσεις το νερό που υπάρχει στην κρέμα να εισχωρήσει και να απορροφηθεί από το δέρμα, πριν χρησιμοποιήσεις το έλαιο.

Τέλος, τα προϊόντα που περιέχουν δείκτη SPF να θυμάσαι ότι είναι καλύτερο να μπαίνουν μετά τα έλαια. Ειδικά όταν πρόκειται για αντηλιακά. Συγκρατούν έτσι όλες τις ιδιότητες τους και σε προστατεύουν περισσότερο από την ακτινοβολία του ήλιου.

Featured photo: medianita.com