Όσο περισσότερο δουλεύουμε, τόσο περισσότερα μαθαίνουμε. Από τη διαχείριση των εργασιών και του άγχους, μέχρι και τον τρόπο που θα ζητήσουμε την άδεια του καλοκαιριού, κάθε μέρα εργασίας είναι ένα καινούριο, μεγάλο μάθημα.

Δυστυχώς όμως, πολλές φορές, κάπου ανάμεσα στο τρέξιμο, τις υποχρεώσεις, τις αποτυχίες και τις επιτυχίες… ξεχνάμε τα βασικότερα! Ήρθε λοιπόν η ώρα για ένα “ξεσκόνισμα” στα 5 πιο σημαντικά πράγματα που θα πρέπει να θυμάσαι για τη δουλειά σου σε ΚΑΘΕ περίπτωση:

# Τα λάθη είναι ανθρώπινα

Τα λάθη δεν συνεπάγονται αποτυχία, αλλά μεγάλα μαθήματα, και είναι ΠΑΝΤΑ μέσα στο πρόγραμμα. Το να προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι δε θα ξανακάνεις λάθη είναι ανούσιο. Κανείς δεν είναι τέλειος. Απλά σιγουρέψου ότι την επόμενη φορά θα είσαι ψύχραιμος και προετοιμασμένος… για όλα!

# Ζήτα και θα λάβεις

Ναι, θα ήταν υπέροχα εάν ο προϊστάμενος σε επιβράβευε και έπαιρνε την πρωτοβουλία να σου δώσει bonus παραγωγικότητας, ή, ακόμη καλύτερα, αύξηση, αλλά, όπως ήδη φαντάζεσαι, αυτό δε θα συμβεί ποτέ. Εάν υπάρχει κάτι που σε ενοχλεί στο χώρο εργασίας σου, ή κάτι που θα ήθελες να αλλάξει, ΠΡΕΠΕΙ να το συζητήσεις με τους γύρω σου, μιας και κανείς δε μπορεί απλά να διαβάσει τη σκέψη σου! # Η επιτυχία έρχεται μέσα από σκληρή δουλειά…

Το ταλέντο, οι διασυνδέσεις και η τύχη δεν πιάνουν μία μπροστά στη σκληρή και επιμελή δουλειά. Χρειάζεται αφοσίωση, όρεξη και ηρεμία για να φτάσεις στην κορυφή της εργασιακής σου καριέρας. Μη περιμένεις κάποιο “μαγικό φίλτρο” και σταμάτα γκρινιάζεις για όλα αυτά που δεν μπορείς να κάνεις. Πάρε την καριέρα σου στα χέρια σου και δούλεψε πάνω σε ό,τι σε κάνει ευτυχισμένο!

# Και συνήθως αργεί…

Όλοι θα θέλαμε να γίνουμε επιτυχημένοι απλά κουνώντας το μικρό μας δαχτυλάκι, αλλά η πραγματικότητα δε λειτουργεί έτσι! Δείξε υπομονή και κατανόηση σε οτιδήποτε μπορεί να πάει λάθος και προτίμησε να κάνεις μικρά και σταθερά βήματα κάθε φορά, αντί για μεγάλα και ριψοκίνδυνα “άλματα”. #Η προσωπική σου ζωή και η δουλειά σου συνδέονται μεταξύ τους

Δυστυχώς ή ευτυχώς, όσο και εάν προσπαθήσεις να τα διαχωρίσεις, μια κακή μέρα στη δουλειά θα επηρεάσει την προσωπική σου ζωή. Όπως ακριβώς και ένας καυγάς πριν φύγεις από το σπίτι, που θα σου χαλάσει όλη τη διάθεση να δουλέψεις αποδοτικά. Ο μόνος τρόπος τα συνδυάσεις εργασιακή και προσωπική εμπειρία είναι να βρεις τη σωστή ισορροπία ανάμεσα τους. Δώσε όσο βάρος αισθάνεσαι ότι χρειάζεται και μην παραμελείς την αξία κανενός από τα δύο!