Το masala chai (/tʃaɪ/) κυριολεκτικά σημαίνει ”ανακατεμένο τσάι” κι είναι ένα αρωματισμένο τσάι από μπαχαρικά και βότανα. Προέρχεται από την Ινδία και είναι παγκοσμίως δημοφιλές ρόφημα αφού προσφέρεται πολύ συχνά σε καφέ ή τσαγερί. Παραδοσιακά προετοιμάζεται από κάρδαμο, κανέλα, γαρύφαλλο, ginger και πιπέρι μαζί με μαύρο τσάι.

Παρακάτω θα βρεις τη βασική συνταγή για chai. Μπορείς να προσθέσεις έξτρα μπαχαρικά όπως κουρκουμά και να κάνεις τη δική σου παραλλαγή.

Τι θα χρειαστείς:

5- 6 καρπούς πιπεριού

2 ξυλάκια κανέλας

8 γαρύφαλλα

12 σπόρους κάρδαμο

10γρ ginger, τριμμένο

3 κούπες νερό

3 γάλα αμυδγάλου

2 1/2 – 3 κουταλιές μέλι (αναλόγως πόσο γλυκό το θες)

3 κουταλιές μαύρο τσάι

Πώς θα το φτιάξεις:

Βάλε όλα τα μπαχαρικά σε ένα γουδί και δούλεψέ τα για λίγο. Σε μέτρια θερμοκρασία ζέστανε ένα μικρό κατσαρολάκι και καβούρδισε τα μπαχαρικά για δύο λεπτά. Πρόσθεσε το ginger και ρόδισε τα όλα μαζί για άλλο ένα λεπτό μέχρι να βγάλουν όλα τα αρώματα τους. Πρόσθεσε το νερό και το γάλα στην κατσαρόλα. Χαμήλωσε αρκετά τη θερμοκρασία και άφησε το μείγμα να βράσει για δέκα λεπτά. Πρόσθεσε το μέλι και ανακάτεψε. Πρόσθεσε το τσάι κι άφησε το μείγμα για πέντε-δέκα λεπτά, αναλόγως πόσο δυνατό προτιμάς το τσάι σου. Στράγγισε το τσάι μόλις είναι έτοιμο και σέρβιρε. Αν θες μπορείς να σερβίρεις και κρύο. Απλά προσθέτεις παγάκια.

featured photo: camillestyles.com

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς θα φτιάξεις τη χειμωνιάτικη εκδοχή της Paloma